Explosief gevonden na mislukte plofkraak bij ABN AMRO in Zundert, woningen ontruimd

In de buurt van de ABN AMRO in het Brabantse Zundert is vanochtend vroeg een explosief gevonden, die waarschijnlijk is achtergebleven na een mislukte plofkraak woensdagnacht. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse.  

Het explosief zit vast in de geldautomaat. De straat is volledig afgezet en uit voorzorg zijn enkele woningen ontruimd. Zes omwonenden worden opgevangen in een nabijgelegen horecagelegenheid. Publiek wordt op afstand gehouden. 

De EOD is ter plaatse en is bezig met een plan om het explosief veilig te kunnen verwijderen. Na het weghalen van het explosief zal de politie verder onderzoeken wat er precies is gebeurd. 

Volledig scherm
Explosief gevonden na mislukte plofkraak in Zundert © MaRicMedia / Perry Roovers
Volledig scherm
Explosief gevonden na mislukte plofkraak in Zundert © MaRicMedia/ Perry Roovers
  1. Temperaturen lopen op tot tropische waarden: hitteplan van kracht en code oranje

    Temperatu­ren lopen op tot tropische waarden: hitteplan van kracht en code oranje

    De komende dagen ligt in een flink deel van het land de temperatuur ruim boven de 30 graden. Vanaf vanmiddag zal code oranje actief worden, maar later deze week is er zelfs kans dat er een weeralarm, een code rood, komt. Het RIVM heeft inmiddels ook een hitteplan afgekondigd voor heel Nederland, waarmee het oproept extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen. Extra alertheid kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken. Donderdag wordt de warmste dag van de week met temperaturen oplopend tot 38 graden.