Schurft is een infectie van de huid door de schurftmijt.
Volledig scherm
PREMIUM
Schurft is een infectie van de huid door de schurftmijt. © DreamStime

Explosieve toename aantal mensen met schurft: ‘Landelijke aanpak nodig, dit gaat echt verkeerd’

De zeer besmettelijke huidaandoening schurft is aan een opmars bezig. De besmettingscijfers zijn in een paar jaar tijd meer dan verdrievoudigd en lopen momenteel ook sterk op. Als er niet snel ingegrepen wordt, zal de aandoening zich verder uitbreiden.

9 reacties

 • Carin de Graaf-de Rijke

  2 jaar geleden
  Bijzonder hoe De Stentor een foto van een naakt kind kan plaatsen terwijl zoiets op sociale media direct wordt verwijderd en gerapporteerd. Alhoewel er niets bijzonders is te zien, behalve de schurft.
 • Yvonne Veld

  2 jaar geleden
  @Chinta: Wind je niet zo op, zo ontzettend negatief reageren is toch ook niet echt nodig. Bovendien hoef je het nieuws van de Stentor of andere informatieverstrekkers niet te lezen, gewoon voorbij schollen of blz. omslaan. Om dat wat je niet weet hoef je je ook niet druk te maken. Maakt je dan misschien weer helemaal rustig, blij en tevreden.
 • Chinta M.L. Koster

  2 jaar geleden
  Sensatieblad de Stentor weet van geen ophouden. Zorg eens voor opbeurend nieuwsbericht zonder die vieze vuile vette letters op mijn ogen af te vuren. Nergens voor nodig!
 • Hendrik Willemsen

  2 jaar geleden
  @Hennie Bos - Niemeijer. Wat heb je aan ivermectine tegen Corona in Nederland? Vele onderzoeken wijzen uit dat het in de westerse wereld nauwelijks helpt, alleen bij een hele hoge dosis, die dan zeer ernstige bijwerkingen heeft.
 • N. vd Meulen

  2 jaar geleden
  Echt he.... stelletje complot denkers... "gewoon" HYGIËNE HYGIËNE HYGIËNE...
 1. Keihard rapport Amnesty: ‘Politie gaat veel te ver in aanpak demonstranten’
  32

  Keihard rapport Amnesty: ‘Politie gaat veel te ver in aanpak demonstran­ten’

  De politie schiet de laatste jaren compleet door in de aanpak van ‘vreedzame demonstranten’. Dat stelt Amnesty International op basis van een twee jaar durend onderzoek en gesprekken met circa vijftig demonstranten. Met ‘onaangekondigde huisbezoeken’ en ‘onrechtmatige ID-controles’ gaan agenten vaak hun boekje te buiten, stelt de mensenrechtenorganisatie. De politie meldt dat het ‘geenszins de bedoeling is om demonstranten te intimideren’.