Volledig scherm
Gerrit-Jan van D. (67) verbrak alle banden met zijn familie © EPA

Familie Ruinerwold-vader: Drie kinderen zijn gezin eerder ontvlucht

Drie kinderen van uit het gezin dat deze week werd ‘ontdekt’ op een boerderij bij Ruinerwold zijn eerder uit het ouderlijk huis ontvlucht. De familie woonde destijds in Hasselt. 

Dat heeft de familie vanavond laten weten in een persverklaring. 

Acht jaar geleden hebben zij zich gemeld bij de andere familieleden. De drie gevluchte kinderen namen na hun vlucht contact op met een broer uit een eerder huwelijk van hun vader, grootouders, ooms en tantes. Dat vader Gerrit-Jan van D. (67) nog meer kinderen had dan deze drie was toen bij niemand uit de familie bekend. Van D. woonde jarenlang met 6 andere kinderen in een schuilboerderij bij Ruinerwold, bleek deze week. 

Vader Gerrit-Jan zelf heeft in de jaren tachtig alle banden met zijn familie verbroken. Daarbij heeft hij ze op het hart gedrukt om geen enkele poging in het werk te stellen zijn verblijfplaats te achterhalen.

Verborgen

Toen de moeder van Gerrit-Jan in juli 2017 overleed is toch besloten om hem daarover in te lichten. Maar Gerrit-Jan van D. hield zichzelf zo goed verborgen, dat zelfs speuracties van twee notarissen om de verblijfplaats van hem te achterhalen, niets opleverde. 

De familie laat weten ‘met ontsteltenis kennis genomen te hebben van de gebeurtenissen in Ruinerwold’. Pas afgelopen dagen is duidelijk geworden dat het om een familielid gaat.