Onder toeslagenouders ontstond grote onrust toen bleek dat duizenden van hun kinderen uit huis waren geplaatst.
Volledig scherm
Onder toeslagenouders ontstond grote onrust toen bleek dat duizenden van hun kinderen uit huis waren geplaatst. © Bart Hoogveld

Familierechter gaat beter luisteren naar ouders, rapport over functioneren ‘doet au’

Rechters gaan beter luisteren naar ouders die te maken krijgen met een uithuisplaatsing van hun kind. Uit een rapport blijkt dat de rechtspraak dat onvoldoende heeft gedaan, en dat doet pijn.

 1. Oud-diender niet verrast over racistische uitspraken: ‘Politie heeft heel groot probleem’
  PREMIUM

  Oud-dien­der niet verrast over racisti­sche uitspraken: ‘Politie heeft heel groot probleem’

  Politiemensen die samen naar buiten traden om racisme van collega's aan de kaak te stellen, vrezen dat échte veranderingen uitblijven. De politieleiding bezweert het tegendeel. Voor Nederlanders met een migratieachtergrond is het uitgelekte filmpje de zoveelste klap in het gezicht. ,,Het gedrag dat ik hier zie, is gedrag dat ik eerder bij een hooligan zou verwachten dan bij de personen die de wet dienen te handhaven.”
 2. Vrouwen woest over obsessieve voortplantingsdrift van spermadonor Jonathan: 'Hij laat zich niet tegenhouden’
  PREMIUM
  kort geding

  Vrouwen woest over obsessieve voortplan­tings­drift van spermado­nor Jonathan: 'Hij laat zich niet tegenhou­den’

  De 41-jarige spermadonor Jonathan M. staat volgende maand voor de rechter in een unieke zaak. De Hagenaar is aangeklaagd voor het misleiden van honderden vrouwen wereldwijd en het verwekken van mogelijk 550 donorkinderen. Een slachtoffer en stichting Donorkind eisen dat hem verboden wordt nog zaad te doneren. Portret van een man met een obsessieve voortplantingsdrift.
  Den Haag