Foto van een eerder editie van Decibel outdoor.
Volledig scherm
Foto van een eerder editie van Decibel outdoor. © Decibel outdoor

Festivals vallen deels in het water, volgende week gaat de zon vaker schijnen

Verschillende grote buitenevenementen, waaronder de festivals Lowlands in Biddinghuizen en Decibel Outdoor in Hilvarenbeek (Beekse Bergen), vallen dit weekend niet helemaal in het water. ,,Er zijn perioden met regen, maar ook droge momenten met zon”, stelt weerman Ben Lankamp van Weerplaza hoopvol.

Zaterdag trekt de meeste regen over het oosten van het land. ,,Waarschijnlijk heeft festival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek ook een regenachtige dag, in de namiddag breekt misschien even de zon door”, meldt Lankamp. In het westen en noordwesten van het land komt ‘s middags de zon wat vaker tevoorschijn en ook op Lowlands in Biddinghuizen schijnt een (voorzichtig) zonnetje. Er valt nog wel een enkele bui.

Zondag verloopt de ochtend opnieuw bewolkt en regenachtig in een groot deel van het land, met bovendien een stevige wind. In de middag komt de zon er overal bij en valt er hooguit een enkele bui. De wind wordt daarbij westelijk van richting en neemt weer iets af. Het wordt ongeveer 21 graden.

,,Volgende week wordt de invloed van hogedruk langzaam groter in onze omgeving”, meldt meteoroloog Lankamp. ,,De neerslagkans neemt daardoor af en de zon schijnt vaker. Het wil desondanks nog niet echt opwarmen, omdat de aangevoerde lucht zijn oorsprong houdt boven de noordelijke Atlantische Oceaan. Het wordt wel frisser in de nachten, in het binnenland komt het kwik soms onder de 10 graden uit.”