In een Donald Duck die een paar weken geleden in de winkels lag, figureerde voor het eerst een lesbisch stel.
Volledig scherm
In een Donald Duck die een paar weken geleden in de winkels lag, figureerde voor het eerst een lesbisch stel. © ANP

Financiële problemen voor drukker Libelle en Donald Duck

Circle Media Group (CMG), het bedrijf achter drukkerij Roto Smeets, heeft uitstel van betaling aangevraagd voor de meeste van zijn Nederlandse activiteiten. Daarmee dreigt een faillissement voor de drukker die onder meer de Libelle en de Donald Duck vervaardigt.

Roto Smeets is onder meer actief in Deventer en Weert en is ook het bedrijf achter Senefelder Misset in Doetinchem. Volgens het moederbedrijf CMG liggen uitdagende marktomstandigheden in de Europese grafische industrie ten grondslag aan de surseance. De leiding van het bedrijf onderzoekt een mogelijke reorganisatie van de onderneming.

Ten tijde van de surseance blijven de drukkerijen gewoon operationeel. De marketingtak in Amstelveen valt buiten de regeling. Ook activiteiten in België, Oostenrijk, Spanje en Hongarije zijn geen onderdeel van het uitstel van betaling. Bij Roto Smeets Group werken circa 800 medewerkers.

Vakbond FNV laat weten zich in te zetten voor behoud van zo veel mogelijk banen en wil met het bedrijf in gesprek. "De FNV heeft via een persbericht van het bedrijf de aanvraag voor uitstel van betaling moeten vernemen, maar rechtstreeks hebben wij geen informatie ontvangen. Ik wacht op formeel contact, zodat ik kan vernemen wat de reden is van deze aanvraag," zo laat bestuurder Bernard van Iren weten.

  1. LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeghuizen

    LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeg­hui­zen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.