Ridouan el C. (23) werkte als pakketjesbezorger toen hij Brandon aanreed.
Volledig scherm
Ridouan el C. (23) werkte als pakketjesbezorger toen hij Brandon aanreed. © Nicole van den Hout

Flink lagere straf voor pakketbezorger die 5-jarige Brandon doodreed: moeder barst in tranen uit

Ridouan el C. (23), de pakketbezorger die twee jaar geleden tegen de 5-jarige Brandon botste en hem dodelijk verwondde, heeft een aanmerkelijk lagere straf gekregen dan justitie tegen hem had geëist.

10 reacties

  • Dik Vriezekolk

    2 jaar geleden
    Vreselijk voor de nabestaanden deze uitspraak. Ze krijgen nu nog een trap na van de rechtstaat. De dader is een recidivist zoals uit het artikel blijkt en het wachten is op het volgende slachtoffer
  • Marianne Klaasen

    2 jaar geleden
    Dit soort praktijken krijg je met al die linkse rechters. Het zal jouw kind maar zijn, dat wordt dood gereden door zo'n iemand, die dan vervolgens ook nog weg komt met een zeer lichte straf en ook nog een keer in de fout is gegaan. Wat moet je in dit land nog doen om een flinke straf te krijgen? Als iemand heel slim is en de belasting kan ontlopen, krijgt die persoon meer straf dan dit soort tuig. Straf dient ook als voorbeeld te dienen.
  • Erik te Lochem

    2 jaar geleden
    Aan iedereen die hier loopt af te geven op de rechters: neem even de moeite om de uitspraak op te zoeken en goed te lezen.
  • Richtje Elsinga

    2 jaar geleden
    Wie is dan hier wel schuldig?Toch niet het kind zelf?Dit is ronduit schandalig! Ik hoop dat er wel hoger beroep wordt aangetekend!
  • T. Cleton

    2 jaar geleden
    Onder invloed van drugs/cannabis achter het stuur stappen (meerdere keren) is dus niet roekeloos? Was die rechter ook onder invloed?
  1. Keihard rapport Amnesty: ‘Politie gaat veel te ver in aanpak demonstranten’
    32

    Keihard rapport Amnesty: ‘Politie gaat veel te ver in aanpak demonstran­ten’

    De politie schiet de laatste jaren compleet door in de aanpak van ‘vreedzame demonstranten’. Dat stelt Amnesty International op basis van een twee jaar durend onderzoek en gesprekken met circa vijftig demonstranten. Met ‘onaangekondigde huisbezoeken’ en ‘onrechtmatige ID-controles’ gaan agenten vaak hun boekje te buiten, stelt de mensenrechtenorganisatie. De politie meldt dat het ‘geenszins de bedoeling is om demonstranten te intimideren’.