Naast de bermbrand, hing er ook en spandoek met daarop een hakenkruis.
Volledig scherm
Naast de bermbrand, hing er ook en spandoek met daarop een hakenkruis. © Persbureau Heitink

Fotograaf massaal beticht van ophangen vlag met hakenkruis: ‘Ik ben geschokt van de vele bedreigingen’

De eigenaar van een Gelders persbureau wordt overladen met doodsbedreigingen nadat hij op sociale media in verband werd gebracht met het ophangen van een vlag met een hakenkruis langs de A1 bij Stroe, bevestigt PersVeilig. Roland Heitink ontkent iedere betrokkenheid en zegt dat talloze mensen nu achter zijn adres proberen te komen. ,,Ik ben geschokt van de vele bedreigingen, doodsverwensingen aan mij en mijn familie.”

15 reacties

 • Gerrit Van dijk

  2 maanden geleden
  Wat mij betreft heeft de fotograaf het voordeel van de twijfel, nu het onderzoek afwachten. Blijkt dan toch dat de fotograaf het gedaan heeft mag die wat mij betreft met naam en toenaam genoemd worden.
 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  De pers heeft gedaan, de boeren weten van niets. Nu de eerste vuilstorters zijn opgepakt is dit probleem opgelost. Nu de schenders van onze vlag nog. Ik ben klaar met de boeren en hoop dat ze met boer spelen en rellen stoppen
 • Henk Jan de Looff

  2 maanden geleden
  De pers heeft het altijd gedaan... nu weer. Toch tijd dat Rutte eens wakker wordt en het recht zijn beloop laat krijgen. Als de vrije pers wordt bedreigd verliest de samenleving zicht op politiek en maatschappij. Toen dat in WO2 ook gebeurde hingen er opeens veel meer van dit soort vlaggen. Koester de vrije pers en stop met het natafelen van Trump dat wat je niet goedgezind is fake news is 🤬
 • Henk van den Beld

  2 maanden geleden
  D.J Pater, ik ben het helemaal met je eens. Het land is helemaal los geslagen.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Laten we beginnen met hoofdletters: alleen eigennamen en aan het begin van een zin. En, vooruit, sommige afkortingen.
 1. Rover haalt uit naar NS: ‘Jullie kiezen te makkelijk voor schrappen treinen’

  Rover haalt uit naar NS: ‘Jullie kiezen te makkelijk voor schrappen treinen’

  Reizigersorganisatie Rover vindt dat de NS te makkelijk kiest voor het schrappen van treinen om de problemen door het personeelstekort op te lossen. Samen met andere consumentenorganisaties schrijft Rover dat de treinmaatschappij veel meer kan doen. Zo stelt de reizigersorganisatie onder meer voor om kantoor- en winkelpersoneel te laten helpen als vertrekassistent. Dat zijn werknemers die helpen bij het vertrek van treinen.
 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Heen getroffen door de bliksem, terug een kapot vliegtuig: ‘Communicatie van TUI is om te janken’

  Heen getroffen door de bliksem, terug een kapot vliegtuig: ‘Communica­tie van TUI is om te janken’

  Tientallen vakantiegangers sluiten een weekje ontspannen op Fuerteventura af met twee extra nachten in een matig hotel op Lanzarote. Hun vliegtuig terug naar Rotterdam ging stuk. En dat terwijl ze op de heenweg óók al problemen hadden: de bliksem sloeg in toen ze boven de Noordzee vlogen. Eerst zes uur vertraging, nu twee dagen. ,,En ze laten je maar wachten zonder iets te laten weten.”