Frank Poorthuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Poorthuis. © Joost Hoving

Frank zit in quarantaine: ‘Emotionele meltdown in lockdown’

Net als veel Nederlanders blijft redacteur Frank Poorthuis thuis. Frank zit in de risicogroep. Verslag van dag 29. Lees alle eerdere afleveringen hier terug.

Wij worstelen ons nog best goed door die quarantaine heen, vinden we.  Vier weken vandaag. Maar de gedachte dat het nieuwe normaal nog maanden op zich laat wachten, helpt niet. Alle dagen lijken op elkaar. Drukte is er altijd, echte rust zelden. En buiten dreigt het onbekende. Het zijn tijden waarin we onszelf geregeld tegenkomen. Ikzelf voorop, want ik ben emotioneel best een watje. Er zijn dagen dat ik begin te snotteren als iemand met het juiste timbre ‘Bambi’ in mijn oor fluistert. Bleek en labiel door het huis lopen is niet m’n meest aantrekkelijke kant, zei mijn vrouw laatst diplomatiek.

  1. LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeghuizen

    LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeg­hui­zen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.