Gapende kloof stad, platteland en politiek: vooral boeren zijn het vertrouwen kwijt

ONDERZOEK/met videoNederland kampt met diepe verdeeldheid tussen (Rand)stad, platteland en de politiek. Vooral boeren lijken zich af te keren van andere groepen in de samenleving, blijkt uit uitgebreid onderzoek van deze site en agrarisch weekblad Nieuwe Oogst. De kloof wordt dus diep gevoeld, maar er is ook hoop.

4 reacties

 • J. Zoetbrood

  2 maanden geleden
  Amsterdam ”Rules the waves” Zet radio of televisie aan en je hoort “Amsterdam” geen wonder want alle Gooische vriendjes van de Hilversumse omroep hebben wel een lijntje met Amsterdam. En zijn het niet de “celebrities” dan wel de veelal (linkse) politici die zich hier verschanst hebben in een wel zeer sterke concentratie van macht in zowel medialand en politiek verschaffen. Van Kooten en De Bie herkenden dit al 50 jaar geleden als “De Amsterdamse zenders te Hilversum”.
 • Nico Huiskamp

  2 maanden geleden
  Ik vind het enorm hypocriet. Als boeren zich 20 30 jaar terug trekken op hun boerderij, zich van niets of niemand wat aantrekken van wat er leeft in de maatschappij en bij allerlij maatschappelijke organisaties en dan ineens verbouwereerd zijn dat er geen waardering is voor hun werk en dat er een kloof is tussen stad en platteland....... kom op zeg, zo werkt het niet he.....
 • Hsiua Minu

  2 maanden geleden
  Dit soort polariserende enquetes, welk doel dienen zij? Natuurlijk voelen mensen die gedupeerd worden door overheidshandelen meer bij die kwesties dan mensen voor wie het een ver van het bed show is. Als je in de zorg werkt arbeidsongeschikt bent geraakt door Corona en niet meer krijgt dan een laf applausje, als je een toeslagouder of -kind bent en jaren van je leven zijn afgenomen, als je in Groningen woont in een aardbevingsgebied en al jaren vecht tegen Zuidas advocaten. Daarom stem ze weg.
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Ik kom zelf oorspronkelijk uit Amsterdam, daar ben ik ook geboren. Maar die stad ben ik al lang geleden ontvlucht om er nooit meer terug te keren! De leefbaarheid is daar gewoon te slecht, ik wil ergens wonen waar je jezelf fijn en vrij kunt voelen, zonder criminaliteit, in een ruime woning met veel groen waar je gewoon je auto kunt parkeren. Wat er in Amsterdam gebeurd interesseert me verder niet, het is mijn stad niet meer en ik kom er zelfs ook niet graag meer.