Veel mensen schroefden deze winter hun gasverbruik terug.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel mensen schroefden deze winter hun gasverbruik terug. © ANP / ANP

Gasprijzen dalen, maar is het verstandig om vast contract af te sluiten? Dit zegt de expert

De jaarnota’s die consumenten momenteel van energiebedrijven krijgen, vallen in veel gevallen gunstig uit. Mensen blijken in het afgelopen jaar minder gas en stroom te hebben verbruikt dan waar hun betaalde voorschotbedragen op gebaseerd waren. Is het verstandig om nu een vast contract af te sluiten?

13 reacties

 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  Yvonne Dijk, ik loop niet te kiften. Ik geef alleen aan dat een prijsverhoging geen diefstal is. En ik het onjuist vind om prijsverhogingen etc te typeren als diefstal. En ik vrees dat al die prijsstijgingen nooit op zullen houden.
 • Yvonne Dijk

  2 maanden geleden
  Arend: Heb je mijn reactie echt goed gelezen? Waarom zo op mij lopen te kiften? Iets wat ik te duur vind kan en wil ik niet eens kopen maar alles is duur(der) geworden. Iedereen mag van mij een inkomen hebben waar je normaal van rond kunt komen. Lonen omhoog, prijzen omhoog; prijzen omhoog, lonen omhoog. Enz., enz. Wanneer houden al de prijsstijgingen een keer op?
 • T Westerink

  2 maanden geleden
  Het verhaal van de verrekening van het prijsplafond per maand is niet correct. Het verbruik voor het prijsplafond wordt verrekend vanaf januari tot de eindafrekening en van de eindafrekening t/m december. Let hier goed op bij uw eindafrekening. De schaalverdeling per maand is alleen een hulpmiddel voor de consument wat ze gemiddeld kunnen gebruiken.
 • wim koelewijn

  2 maanden geleden
  andre..ben je goed in...erg vaak achterlijk reageren op anderen...U hoeft niet te vreten? waar haalt U de boodschappen ? Niet in een supermarkt ? Of betaalt U niet ? Want het "merk" supermarkt speelt hierin geen rol..ze hebben het stuk voor stuk allemaal gedaan !
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Ik heb de kraan uit ik doe hem ook nog niet aan eind april kijk ik weer dan gaat de stekker er denk ik weer in.