Politie bij de PI Vught, donderdagmiddag. Ook een legertruck is op deze foto te zien, maar of Defensie bij de actie betrokken is, is nog niet beken. Vlakbij de PI Vught zit ook een legerbasis.
Volledig scherm
Politie bij de PI Vught, donderdagmiddag. Ook een legertruck is op deze foto te zien, maar of Defensie bij de actie betrokken is, is nog niet beken. Vlakbij de PI Vught zit ook een legerbasis. © Fotopersbureau Midden-Brabant

Gebied rond PI Vught korte tijd afgezet en streng bewaakt vanwege 'signalen' van dreigende situatie

De omgeving van de gevangenis in Vught is vanmiddag korte tijd extra streng in de gaten gehouden door tientallen agenten. De penitentiaire inrichting (PI) had signalen gekregen waardoor uit voorzorg extra veiligheidsmaatregelen getroffen zijn, laat een woordvoerder van Justitie weten.

  1. Xander W. stal 6,1 miljoen euro van zijn baas en leefde een luxe dubbelleven. Tot hij tegen de lamp liep
    PREMIUM
    7

    Xander W. stal 6,1 miljoen euro van zijn baas en leefde een luxe dubbelle­ven. Tot hij tegen de lamp liep

    Hij kocht dure auto’s, zoals een blauwe Audi R8 met een vanaf-prijs van een kwart miljoen, een horloge van meer dan twintig mille of hij nam een privéjet. Was het uit jaloezie, omdat zijn collega’s in zijn ogen te veel verdienden? Of zat hij met zichzelf in de knoop? De 44-jarige voormalige registeraccountant Xander W. hoorde vrijdag vier jaar cel tegen zich eisen voor fraude van ruim 6,1 miljoen euro.