Robert-Jan Mastenbroek en Sietse Pater alias Rasta.
Volledig scherm
Robert-Jan Mastenbroek en Sietse Pater alias Rasta. © Roxana Keizer

Gedupeerden Dream or Donate willen gesprek met oprichter Mastenbroek

Mensen die gedupeerd zijn door het uit de lucht halen van Dream or Donate willen rond de tafel met Robert-Jan Mastenbroek, de oprichter van de inzamelingssite. Dat zei Royce de Vries van advocatenkantoor De Vries & Kasem maandagavond na afloop van een besloten bijeenkomst voor mensen die nog geld claimen van Mastenbroek.

Op Dream or Donate kon geld voor goede doelen worden ingezameld. Vorige week was de site plotseling niet meer bereikbaar. Mastenbroek zei dat Dream or Donate was gehackt en dat hij daarom stopte met zijn site. Een aantal initiatiefnemers van inzamelingsacties vreest dat het geld dat is toegezegd via Dream or Donate nooit meer binnenkomt, ook al heeft Mastenbroek de nodige spullen van zijn landgoed in de buurt van Ommen te koop gezet op Marktplaats.

Lees hier al onze verhalen over deze heikele kwestie.

Snel

Volgens De Vries waren er op de besloten bijeenkomst ongeveer 45 mensen aanwezig die stelden dat ze gezamenlijk nog voor ongeveer 25 inzamelingsacties geld tegoed hebben. Er is gesproken over mogelijke stappen tegen Mastenbroek. ,,Een gesprek met de oprichter van Dream or Donate is een eerste optie. Daarmee zou je de kwestie het snelst kunnen afhandelen’’, aldus De Vries. Hij voegde eraan toe Mastenbroek zelf al heeft laten weten dat hij overleg wil met gedupeerden.

Dream or Donate stond de afgelopen dagen volop in het nieuws. Veel gedupeerden geloven niets van de verhalen van Mastenbroek, die eerder zei dat alle donateurs eerst moeten bewijzen dat ze hebben gestort.  Dit omdat hij zelf geen gegevens meer zou hebben. Volgens gedupeerden is dat onzin omdat hij al het geld op zijn rekening kreeg gestort en dus via de afschriften zo zou moeten weten wat er is binnengekomen.