De Gouden Koets komt aan in Den Haag
Volledig scherm
De Gouden Koets komt aan in Den Haag © Dolf Ruesink

Geen rijtoer met Glazen Koets of balkonscène op Prinsjesdag

Prinsjesdag moet het op de derde dinsdag van september doen zonder de beroemde rijtoer van de koning en de koningin in de Glazen Koets. Ook is er in Den Haag  weinig militair ceremonieel bij de Grote Kerk en op het Noordeinde, maakten minister Ank Bijleveld van Defensie en burgemeester Jan van Zanen van Den Haag vanmorgen bekend.

  1. Doodgereden agent (28) wilde aangereden dier van weg halen: steunbetuigingen massaal gedeeld

    Doodgere­den agent (28) wilde aangereden dier van weg halen: steunbetui­gin­gen massaal gedeeld

    De twee agenten die zaterdagavond in Brabant zijn aangereden op de A270, waren uit hun dienstauto gestapt om een aangereden dier van de weg te halen. Op dat moment botste een andere auto op de politiewagen. Dat maakt de politie zondagavond bekend. Een 28-jarige agent bezweek aan zijn verwondingen. Een andere agente (35) en de 36-jarige bestuurder van de auto moesten naar het ziekenhuis.
  1. LIVE | ‘Frankrijk is controle over coronavirus kwijt’, mbo-scholen ‘zakken door het ijs’

    LIVE | ‘Frankrijk is controle over coronavi­rus kwijt’, mbo-scho­len ‘zakken door het ijs’

    ‘Frankrijk is de controle over de coronapandemie kwijt’, zegt de Franse arts Eric Caumes. Hij en zijn collega's roepen om strengere maatregelen nadat het land gisteren ruim 52.000 nieuwe besmettingen meldde. De helft van de ic-capaciteit wordt momenteel aangewend voor coronapatiënten. Het aantal positieve tests in Nederland stijgt mogelijk vandaag tot boven de 300.000. Als de cijfers niet omlaag gaan, komen strengere maatregelen in zicht. Ook vandaag houden we je in ons live op de hoogte van het laatste coronanieuws. Hier lees je het nieuws van de afgelopen dagen terug.