In ruimtes in het gemeentehuis van Brummen, zoals deze trouwzaal, is de temperatuur verlaagd naar 19 graden en kan die niet zomaar hoger worden gezet.
Volledig scherm
PREMIUM
In ruimtes in het gemeentehuis van Brummen, zoals deze trouwzaal, is de temperatuur verlaagd naar 19 graden en kan die niet zomaar hoger worden gezet. © Gemeente Brummen

Gemeenten in Oost-Nederland gooien thermostaat omlaag: ‘Dikke sjaal in mijn kantoor’

met PollMeerdere gemeenten in deze regio verlagen de temperatuur in hun gemeente- of stadhuis en andere gebouwen om energie te besparen. Dat blijkt uit een rondgang van de Stentor. Met de maatregel willen gemeenten het goede voorbeeld geven. En dus kan het zijn dat het voor ambtenaren en bezoekers kouder aanvoelt dan ze gewend zijn. ,,We vragen ieders begrip hierin.”

22 reacties

 • Eric Willemsen

  3 maanden geleden
  Oplossing voor koukleumen: Elektrisch kacheltje van huis meenemen.
 • M.C. Fels

  3 maanden geleden
  18 graden is riant, zo hoog stook ik in huis niet. Het probleem van kantoren is het stilzitten. Daar krijg je het koud van. Oplossing: meer bewegen. Daar kan (bijna) iedereen wel iets op vinden, lijkt me. En anders heb je altijd nog de plaatselijke warmte. Er is bijv. electrische warmtekleding.
 • M.H. van den Brink

  3 maanden geleden
  Hoe gaan de gemeenten om met de mensen die bijvoorbeeld in het groen werken of op de veegmachine rijden.
 • Robin Hood

  3 maanden geleden
  En de winkels hebben de deuren nog wagenwijd open.
 • evert koekkoek

  3 maanden geleden
  @Paul Peters, ik zie een gat in de markt: voorverwarmde toetsenborden speciaal ontwikkeld en bedacht voor luie en koukleumende ambtenaren.