Gemeenten houden Facebookgroepen, Twitterprofielen en andere sociale media, in de gaten.
Volledig scherm
Gemeenten houden Facebookgroepen, Twitterprofielen en andere sociale media, in de gaten. © Getty Images/iStockphoto

‘Gemeenten overtreden wet door stiekem mee te kijken op sociale media’

Nederlandse gemeenten kijken op grote schaal mee met burgers op sociale media. Daarvoor gebruiken ze onder meer nepaccounts, een methode die gemeenten niet mogen gebruiken, meldt de Volkskrant op basis van onderzoek van de NHL Stenden Hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen in opdracht van onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap.

3 reacties

 • Sanne Je Weet Wel

  1 maand geleden
  Alles wat Facebook betreft op vrienden staan Denk dat het ook een hoop ligt bij jezelf hoe je je instellingen hebt staan
 • P. Bloemheuvel

  1 maand geleden
  Ga weg met je privacy. Blijf speuren!
 • Harry Batterman

  1 maand geleden
  Privacy, waar? Alles is toch bekend over je. Anoniem wil niet meer dan moet je internet er uit doen, spaarprogramma's opzeggen, mobiel er uit, niet meer pinnen en ook geen nieuwe auto nemen. Door alle automatisering kan men alles zien en je volgen.
 1. Onderzoek naar nut tweede prik na eerste Janssen-vaccin

  Onderzoek naar nut tweede prik na eerste Jans­sen-vac­cin

  Vier academische ziekenhuizen gaan onderzoeken of het nuttig is om mensen die zijn gevaccineerd met het coronavaccin van Janssen toch een tweede prik te geven. In principe volstaat bij dit vaccin één prik, zeker om ernstige ziekte door het virus te voorkomen. ,,Door de toenemende circulatie van bepaalde varianten van het coronavirus is het mogelijk dat een aanvullende vaccinatie na één shot Janssen noodzakelijk is”, meldt het Erasmus MC.