Volledig scherm
Een naam die de lading Film + Theater + Horeca dekt: MIMIK. © filmtheater

Gemist? Politie Zutphen is 21 van de 23 pistolen nog altijd kwijt en filmtheater Deventer heet MIMIK

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van woensdag 20 maart. 

Deventer filmtheater - MIMIK is de nieuwe naam van de veelbesproken Viking. Dat meldt Rob van den Hove, directeur van het filmtheater in aanbouw. Volgens Van den Hove is een nieuwe naam niet ingegeven om negatieve associaties rond De Viking af te schudden. De nieuwbouw wordt geteisterd door miljoenentegenvallers.

Kijk uit - De provinciale wegen in Gelderland zijn het gevaarlijkst als je het aantal verkeersdoden telt over een periode van zo’n tien jaar. Het zijn lijstjes waar de provincie weinig mee kan, zegt Petra Borsboom van de provincie Gelderland. Voor de ANWB is het een reden provincies op te roepen werk te maken van ‘vergevingsgezinde wegen’. 

Kankerverwekkende stof - De gezondheidsinspectie gaat een aantal bloeddrukmedicijnen met daarin de werkzame stof losartan terugroepen. De medicijnen zijn mogelijk vervuild met de stof NMBA, die waarschijnlijk kankerverwekkend is. Volgens de inspectie hebben maximaal 16.000 patiënten de mogelijk verontreinigde medicijnen gekregen. Patiënten maken zich zorgen. ,,Je staat met je rug tegen de muur.’’

Brand bij Bolletje - Bij de fabriek van Bolletje in Heerde heeft woensdag rond het middaguur een grote brand gewoed. Het dak van een hal stond in brand, vermoedelijk door werkzaamheden van dakdekkers. Binnen een uur klonk het sein brand meester. Een persoon moest door ambulancemedewerkers worden gecontroleerd omdat hij rook had ingeademd. 

Verkiezingen -  Volg hieronder live de uitslagen per gemeente in deze regio. Deze uitslagenkaart ververst zichzelf. Je kunt - naar eigen interesse - naar de uitslagen in je eigen gemeente, naar een provincie of landelijk zoeken.

PREMIUM verhaal van de dag

Stemmen voor het waterschap? ‘Wie betaalt, mag bepalen’.  Waarom zou je gaan stemmen voor het waterschap? Dijkgraaf Herman Dijk en kandidaat-bestuurder Jos Hollander uit Barchem snappen die vraag. Toch maar doen, zeggen ze. Want het waterschap gaat over veel geld. En er valt wat te kiezen: wel of niet investeren om de effecten van klimaatverandering op te vangen?