Gemist? Tweederde doktersassistenten kampt met geweld en straf bij dierenleed moet hoger

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van maandag 11 maart.

In Lettele werden honderd honden in beslag genomen.
Volledig scherm
In Lettele werden honderd honden in beslag genomen. © Dierenbescherming

Spugen, slaan en beledigen - Bijna twee op de drie doktersassistenten heeft de afgelopen twee jaar te maken gehad met geweld. Het gaat om schelden en dreigen, maar ook om spugen, vernielen, slaan, schoppen en dreigen met bijl, mes of vuurwapen. Dit blijkt uit een ledenpeiling van de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) onder bijna duizend doktersassistenten. NVDA

Hogere straffen bij dierenleed - Menselijke ellende vaak oorzaak van dierenleed: ‘Dierenbeulen zijn doodzieke idioten’. Dierenbeulen kunnen duizenden euro’s boete krijgen of voor drie jaar achter de tralies belanden. Toch wordt die straf nauwelijks opgelegd, ziet bijzonder hoogleraar mens-dierstudies Marie-José Enders. Hoe komt dat?

Vrijgesproken - Vier jaar lang werd hij verdacht van mensenhandel. Vandaag werd de 48-jarige Richard B. uit Apeldoorn tot zijn opluchting vrijgesproken. Hij voelde zich ‘stoned zonder drugs te hebben gebruikt’. De rechtbank sprak hem ook vrij van deelname aan een criminele organisatie. 

Flyersactie Wilders - De man die dit weekend in Heerlen werd opgepakt vlak voor een verkiezingsevenement van PVV-leider Geert Wilders, had een bijl en twee messen bij zich. Daarover heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Wilders vanmorgen geïnformeerd. 

Stormvloedkering  - Rijkswaterstaat heeft rond 15.30 uur de stormvloedkering Ramspol bij Kampen gesloten om het achterland te beschermen tegen hoogwater uit het IJsselmeer. Het scheepvaartverkeer tussen Ketelmeer en Zwarte Meer is hierdoor sinds 14.00 uur gestremd en zal naar de verwachting van Rijkswaterstaat aan het einde van dinsdagochtend worden hervat.

Premium verhaal van de dag 

Uittrap keeper Youri (17) is weergaloze goal: ‘Heel het sportpark trilde’

Huh, wat! Zó ver? Heb ik dat gedaan? Youri Liefers wreef zich zaterdag de ogen uit. Ongeloof. De 17-jarige doelman van voetbalvereniging VeVo uit Veessen scoorde tot zijn eigen verbazing een soort hole-in-one. ,,Ik stond paf joh.’’ Zijn uittrap belandde na een enorme vlucht https://www.destentor.nl/zwolle/uittrap-keeper-youri-17-is-weergaloze-goal-heel-het-sportpark-trilde~a5e07df1/- en slechts een keer stuiteren - in het doel van de tegenstander. Bam! 2-0. 

  1. LIVE | Luchtvaart vreest 120 miljard aan extra schulden, geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. Vliegmaatschappijen zagen hun kas door de crisis in rap tempo leegraken, nadat door reisbeperkingen wereldwijd nog amper vluchten mogelijk werden.Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.