Volledig scherm
PREMIUM
© Marco Okhuizen

Gerald Roethof: Als íemand in Nederland een advocaat nodig had, was het Brech

De 20 van 19 & 20Gerald Roethof deed geen zedenzaken. Totdat Jos Brech belde. Met het bijstaan van de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen vestigt de Amsterdamse advocaat zijn naam, maar wordt hij ook kop van Jut bij het publiek. ‘Dat raakt me niet’.

Wat is de grootste fout van Gerald Roethof? Er valt een stilte in het kantoor van de bedachtzame advocaat in Amsterdam. De lampjes van de telefoon op het bureau knipperen deze zaterdagmiddag voortdurend rood en groen, de praktijk van de strafpleiter kent geen sluitingstijden. Dan pakt Roethof een pen en noteert de vraag op een wit vel. ,,Kom ik later op terug.’’

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.