Volledig scherm
© ANP

Gevangene bajes Leeuwarden wegens mogelijk ontsnappingsplan overgeplaatst

Een gedetineerde van de gevangenis in Leeuwarden is  gisteren ‘uit voorzorg’ overgeplaatst naar een andere penitentiaire inrichting, meldt de Dienst Justitiële Inrichten (DJI). Aanwijzingen die op de voorbereidingen voor een mogelijke ontsnapping duiden, maken dit noodzakelijk.

,,Hij is uit voorzorg overgeplaatst’’, zegt woordvoerder René Hut van de DJI tegen de Leeuwarder Courant. De dienst wil verder niet veel over de zaak kwijt. Naar welke inrichting de man is gebracht, wordt dan ook niet bekendgemaakt schrijft de krant.

Het nieuws komt in de week dat de dienst bekendmaakte dat er in Leeuwarden een afdeling voor zware criminele criminelen komt. Die afdeling komt onder intensief toezicht te staan. Per 1 maart er op de afdeling plaats voor maximaal twaalf gedetineerden.

Van degenen die daar belanden, is bekend er een verhoogd risico is dat zij in de gevangenis doorgaan met criminele activiteiten en mogelijk andere gedetineerden rekruteren voor een criminele organisatie. Ook kunnen er gedetineerden worden geplaatst die vluchtgevaarlijk zijn.