Het echtpaar uit Barcelona blijkt helemaal niet besmet te zijn met het coronavirus, meldt hun advocaat.
Volledig scherm
Het echtpaar uit Barcelona blijkt helemaal niet besmet te zijn met het coronavirus, meldt hun advocaat. © Bart Maes

'Gevlucht’ Spaans stel dat werd opgesloten in ziekenhuis heeft helemaal geen corona en komt vrij

Het echtpaar uit Spanje dat zondagavond uit een vertrekkend vliegtuig is gehaald en daarna werd vastgezet in een kliniek, is weer vrij. Het stel zou hebben geweigerd in quarantaine te blijven na een positieve coronatest. Volgens de advocaat van het stel blijkt nu dat ze allebei helemaal geen corona hebben. 

7 reacties

 • Julius Bruins

  1 jaar geleden
  Ik zou wel eens op tv willen zien hoe de afgenomen monsters getest werden. Is daar niet veel kans op kruisbesmetting doordat apparatuur niet goed genoeg gereinigd wordt?
 • Roman J Tiddo

  1 jaar geleden
  Als je dit stel opsluit zonder gedegen bewijs, dan is dat ongegronde vrijheidsberoving. Dat is niet kies en officiële excuses plus een vergoeding lijkt me terecht. Je wilt ook niet staande gehouden worden bij een alcoholcontrole, drie dagen opgesloten worden en dan horen dat je niet teveel gedronken had. Iemand probeerde hier iets té daadkrachtig op te treden.
 • joost enkhuizen

  1 jaar geleden
  Deze reacties zijn nu precies waarom we internationaal zwaar voor paal staan. Kijk even naar hun kant van het verhaal op youtube. Dan is bananenrepubliek nog de vriendelijkste bewoording voor het optreden van Kennemerland. Helaas heeft NL de mening al klaar en weer zonder feiten
 • Bas Schubert

  1 jaar geleden
  Oh ja. Deze advocaat spreekt over dat er ' geen strafbaar feit' of iets dergelijks aan de orde is. Heeft hij zich aangeboden? Heeft dit stel hem benaderd? In ieder geval de media gezocht!
 • Bas Schubert

  1 jaar geleden
  Dat ze nu geen corona hebben. Oké. Goed voor hen. Maar dat ze hun 'eigen' gang zijn gegaan is absoluut niet goed te praten. Geen respect! De aanpak vanaf het eerste moment op Schiphol verdient absoluut geen schoonheidspriijs. Maar zij zijn, tegen alle 'regels' in hun gang gegaan en zelfs in een eerst volgend vliegtuig gestapt. Hun advocaat schreeuwt nu val alles en nog wat. Maar zij hadden kennelijk ' SCHIJT' aan alles. Waren ze maar in Spanje!!