Volledig scherm
Politie doet onderzoek na fatale brand in Duiven. © Luciano De Graaf

Gezinsdoding in Duiven: slachtoffers kwamen al om voor de brand

De drie bewoners die vrijdag na een woningbrand werden gevonden in hun woning in Duiven, zijn al vóór die brand om het leven gekomen. Het betreft een gezinsdrama, zo meldt de politie. 

Er is dus sprake van een gezinsdoding, waarbij een van de bewoners zichzelf en de twee anderen om het leven heeft gebracht. Er waren namelijk geen andere personen in de woning. De brand brak vrijdagochtend uit in de vrijstaande woning aan de Roodwilligenstraat. Brandweermannen vonden de drie lichamen. 

Waarnemend burgemeester Jacques Niederer reageert geschokt op de uitkomst van het politieonderzoek dat vandaag is afgesloten.

,,Dat drie mensen uit Duiven zijn overleden was al een schok. Dat dit nu een triest gezinsdrama blijkt te zijn, roept nog meer gevoelens van ontzetting op. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, vrienden en overige betrokkenen.”

Hele weekend onderzoek

Het hele weekend hebben medewerkers van Forensische opsporing onderzoek gedaan naar de woningbrand. 

Eerder meldde deze krant al dat bewoners Jan en Lenie en hun dochter Leja (20) vermoedelijk om het leven waren gekomen. De politie bevestigt nu dat het inderdaad gaat om de man (64) en vrouw (58) met hun 20-jarige dochter, die in het huis woonden.

De slachtoffers zijn dus voor de brand om het leven gebracht. Daarmee sluit de politie het onderzoek af. Wat er zich heeft afgespeeld in de woning, is niet bekend: daar doet de politie geen uitspraken over. 

De politie kon vandaag pas de bevindingen delen. Dit omdat de identificatie van de overledenen vandaag pas is afgerond. 

Quote

Dat drie mensen uit Duiven zijn overleden was al een schok. Dat dit nu een triest gezinsdra­ma blijkt te zijn, roept nog meer gevoelens van ontzetting op.

Jacques Niederer , Waarnemend burgemeester
Volledig scherm
Een bloemenzee voor de woning. © Roland Heitink

Groot alarm geslagen

Even na 08.00 uur werd vrijdag groot alarm geslagen bij het huis, nadat een voorbijganger de brand had opgemerkt. Buren hebben geprobeerd de bewoners te wekken. De brandweer rukte massaal uit met vier bluswagens en een hoogwerker.

Ook een traumahelikopter werd ingezet. Voordat er begonnen kon worden met blussen, moesten de rolluiken worden opengeknipt. Vanwege de gesloten rolluiken had de brandweer moeite met blussen. 

De politie meldde binnen een half uur het overlijden van twee van de slachtoffers. Om 10.00 uur werd een derde dodelijk slachtoffer gevonden. Afgelopen zondag hebben vrienden, oud-klasgenoten en -collega’s van de drie slachtoffers van de brand in Duiven een kaarsje gebrand in de witte kapel in Duiven.