Gezinsdrama Dordrecht eist ook leven van moeder Maryori (27)

VIDEODe 27-jarige vrouw die gisteravond levensbedreigend gewond raakte bij een gezinsdrama in Dordrecht is overleden aan haar verwondingen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. De Nederlandse Politiebond spreekt van ‘verschrikkelijk nieuws’.

De 27-jarige moeder was het enige lid van het gezin dat nog in leven was na het familiedrama in de Dordtse wijk Sterrenburg. Haar twee dochters van acht en twaalf jaar overleden ter plaatse. Ook de vermoedelijke schutter – hun vader Wendell C., een 35-jarige politieagent werkzaam bij de politie-eenheid Rotterdam – overleed, vermoedelijk door zelfdoding.

Voor het leven van de moeder werd al direct gevreesd. Zij is uiteindelijk afgelopen nacht overleden aan haar verwondingen.

Rijksrecherche

De gemeente Dordrecht organiseert vanavond een bijeenkomst naar aanleiding van het familiedrama. Burgemeester Wouter Kolff bevestigde dat het vierde dodelijke slachtoffer de moeder van het gezin is.

Kolff: ,,Dit gezinsdrama roept begrijpelijkerwijs veel emoties op in Dordrecht. Onder andere bij nabestaanden, in de buurt, bij vrienden, klasgenoten en teamgenoten, maar niet in de laatste plaats ook bij de politieorganisatie. Laten we elkaar vooral tot steun zijn deze dagen.”

Iedereen die daar behoefte aan heeft is welkom op de bijeenkomst die plaatsvindt in de Ontmoetingskerk in Dordrecht. Die begint om 19.30 uur. De burgemeester spreekt rond 20.00 uur de aanwezigen toe. De gemeente opent dinsdag een condoleanceregister in het stadskantoor. Kolff zal als eerste tekenen ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Familieleden, buurtbewoners, klasgenootjes en teamgenoten reageren geschokt op het overlijden van Maryori en haar kinderen. Er heerst veel ongeloof en de nabestaanden zijn met stomheid geslagen. Lees hier meer over de nasleep van het drama.

Volledig scherm
© Rob Engelaar