Marcel van der Steen: ,,De stad ligt in puin, Libanezen zijn boos. Die verhalen probeer ik te vertellen."
Volledig scherm
Marcel van der Steen: ,,De stad ligt in puin, Libanezen zijn boos. Die verhalen probeer ik te vertellen." © AFP

Giro 555-medewerker mist vlucht Beiroet door 'geknoei' coronatesters

Een filmmaker die voor de samenwerkende hulporganisaties verslag gaat doen van de ramptaferelen in Beiroet heeft zijn vlucht gemist. Tot zijn frustratie kreeg hij de uitslag van een coronatest te laat, die nodig is om Libanon binnen te komen.

 1. LIVE | Aantal nieuwe Duitse coronabesmettingen opnieuw boven de 2000
  CORONAVIRUS

  LIVE | Aantal nieuwe Duitse coronabe­smet­tin­gen opnieuw boven de 2000

  ,,Maak je veiligheidsriemen maar vast. We zitten in precies dezelfde situatie als in maart, of eigenlijk al een stapje verder”, zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg De gemeente Tilburg heeft vanavond tot woede van velen een groot voetbalfeest toegestaan, waarbij honderden supporters van Willem II de coronamaatregelen schonden. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. Ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.
 2. OM: ‘Samir A. zamelde minimaal 50.000 euro in voor 14 Nederlandse vrouwen in Syrië’

  OM: ‘Samir A. zamelde minimaal 50.000 euro in voor 14 Nederland­se vrouwen in Syrië’

  Samir A., een van Nederlands meest bekende jihadisten, heeft minimaal 50.000 euro ingezameld en doorgesluisd naar zeker 14 Nederlandse vrouwen in Syrische kampen. Dat stelde het Openbaar Ministerie vanochtend in de zaak tegen Samir A. ,,Het geld heeft een cruciale rol gespeeld bij de ontsnappingen van sommigen van hen", stelt Justitie. Lees hieronder de tweets van verslaggever Cyril Rosman vanuit de rechtszaal terug.