Hesdy Gerges (links), Cor Hemmers van Glory (midden) en Badr Hari
Volledig scherm
Hesdy Gerges (links), Cor Hemmers van Glory (midden) en Badr Hari © ANP

‘Glory wil alternatieve straffen voor kickboksers Badr Hari en Hesdy Gerges’

Kickboksorganisatie Glory denkt aan alternatieve straffen voor de op doping betrapte kickboksers Badr Hari en Hesdy Gerges. De bond wil geenszins de dopinggevallen wegmoffelen door de samenwerking met het Instituut Sportrechtspraak te beëindigen, zegt secretaris Henk van Aller van het ISR.

Televisieprogramma Nieuwsuur onthulde maandag dat Hari en Gerges positief zijn getest op doping. Vorig jaar zouden in de urine van de Amsterdamse kickboksers verboden middelen zijn gevonden. Ze kunnen voor maximaal vier jaar worden geschorst.

,,De vechters zijn voor de vechtorganisatie een belangrijke bron van inkomsten, vandaar dat Glory op een andere manier met de dopingovertredingen wil omgaan. We staan daar open in en zijn bereid tot overleg. Ook de Dopingautoriteit heeft dan een belangrijke stem’’, aldus Van Aller.

Bekijk hieronder beelden van het gevecht tussen Badr en Hesdy van maart vorig jaar:

  1. Niet met klamme handen bij de telefoon, wel bloemen van de minister op ‘nationale slaagdag’

    Niet met klamme handen bij de telefoon, wel bloemen van de minister op ‘nationale slaagdag’

    Het had de dag moeten zijn dat eindexamenleerlingen in het hele land met klamme handen bij de telefoon zaten. Maar zonder een centraal eindexamen stond bij heel veel leerlingen het slagen of zakken allang vast. Toch proberen ze er op het Udens College het beste van te maken, met een cocktail, een band, galakleding én onder toeziend oog van minister Arie Slob. ,,Misschien heeft dit diploma juist wel iets extra's.”