Volledig scherm
Andrea en Marcel worden al een week vermist. Familie vermoedt dat het duo naar Duitsland is vertrokken © RV

‘Godsdienstwaanzinnige’ Andrea (41) uit Nijkerk samen met man vermist: kinderen uit huis gehaald

De 41-jarige Andrea uit Nijkerk is sinds deze week samen met haar man Marcel vermist. Het echtpaar woont in het Limburgse Blerick. Hun vier kinderen zijn door de Raad voor de Kinderbescherming in veiligheid gebracht, zo meldt De Limburger.

Volgens de zus van de man lijdt het echtpaar aan een ernstige vorm van godsdienstwaanzin en waren ze zich al langere tijd aan het voorbereiden op het ‘einde van de wereld’. Marcel (39) is van oorsprong Duitser maar al 26 jaar wonend in Nederland.

De zus van de man heeft inmiddels een oproep geplaatst op Facebook waarin ze vraagt om uit te kijken naar haar broer en zijn vrouw. Telefonisch geeft de zus een toelichting: ,,Marcel heeft verleden jaar een hartoperatie en een bijna-doodervaring gehad. Volgens hem was het een wonder dat hij weer tot leven kwam en sinds die tijd spreekt hij alleen nog maar over God en zegt dat hijzelf Jezus is.”

Vertrek

Het echtpaar was al maanden bezig met een vertrek voor als de wereld zou vergaan, aldus de zus. ,,Hij zei dat ze samen naar God zouden gaan”. De vier kinderen (van 17, 15, 12 en 9) werden voorbereid op een ‘leven in het bos’ en kregen al tijden onvoldoende te eten. 

Quote

Hij zei dat ze samen naar God zouden gaan

zus van Marcel

In april wilde Marcel met zijn hele gezin vertrekken, maar zijn familie wist daar nog een stokje voor te steken. Afgelopen maandag kwamen er opnieuw signalen van een naderend vertrek. Daarop greep de Raad voor de Kinderbescherming in en werden de kinderen uit huis geplaatst en zijn sindsdien ondergebracht op een geheime plek. Vanaf dat moment is er geen contact meer met het echtpaar geweest. Afgelopen donderdag nam de politie een kijkje bij het huis van het gezin, maar trof een verlaten woning aan, aldus de zus.

Marcel heeft al tijden een eigen website waarop hij zijn religieuze ideeën ontvouwt. Op grond van recente teksten daar houdt de familie er rekening mee dat hij richting Beieren is vertrokken. Of er sprake is van verbinding met een sekte is onduidelijk. ,,We weten het niet maar hebben er wel vermoedens van”, aldus de zus. 

  1. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’
    PREMIUM
    vuurwerkramp enschede

    Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’

    Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag. ,,Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.