Drukte bij het tankstation in Elten.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte bij het tankstation in Elten. © Theo Kock

Goedkoop tanken? Volgende week loont het om zelfs 200 kilometer om te rijden

De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zó hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro, wat vergeleken met de Nederlandse prijzen nu minimaal 40 cent per liter lager is. Loont het om daarom ver om te rijden om te tanken? 

25 reacties

 • Harold de Vreden

  1 maand geleden
  Weer een trieste zaak voor de ondernemers langs het grensgebied, die verliezen een stuk omzet doordat de mensen over de grens tanken en boodschappen gaan doen. Maar dit zal Den Haag ook wel weer een zorg zijn , die zijn alleen maar bezig mede door Kaag om een groot niet functionerend Europa te krijgen. Wordt dat dat er is aan de Nederlanders gedacht wordt.
 • henk hartog

  1 maand geleden
  200 km omrijden ? Is omrijden gratis of zo? OF kost het geen benzine ?
 • Alex Wijn

  1 maand geleden
  In deze artikel mis ik nog een opstelling van de kosten voor de 'ecologische voetafdruk' als je 100 km/h of 200 km/h als bezine-forens ga rijden. En blijkbaar heeft bijna iedereen graag de tijd in zijn vrije tijd over om zo ver expres te rijden (en dan alleen te tanken en boodschappen te doen) - als ik hier sommige recties lees -. Daar doe ik dus niet aan mee. Ik kan het totale plaatje zien, niet alleen de zogenaamde besparde kosten. Ook slijtage en de extra moeite. Plus: Voor milieu beter.
 • Eric Moll

  1 maand geleden
  Door de bank genomen hoesten we met onze auto's jaarlijks zon 16,5 miljard euro op. 16.500.000.000,-, verdeeld over accijnzen, BPM en Motorrijtuigenbelasting. Da's wel erg veel, dat kan wel een stukkie minder. Dan houden we ook wat minder politici aan 't vreten en da's altijd gunstig. Tel uit je verlies. Bronnen: Wikipedia, CBS, RDW.
 • Julius Bruins

  1 maand geleden
  Nederlanders gaan naar het buitenland voor benzine, buitenlanders komen naar Nederland voor kaas en drugs, zo heeft elk land zijn produkten waar het trots op is.