Volledig scherm
Grote vlammen stijgen op uit het pand van afvalverwerker Twence in Hengelo. © Jack Huijgens/News United

Grote brand bij afvalverwerker in Hengelo, rook naar binnenstad

Op het terrein van afvalverwerker Twence in Hengelo vecht de brandweer met man en macht tegen een brand in een composteringshal van het bedrijf. Het gaat om een brand in een pand van 10.000 vierkante meter dat volledig in vlammen staat, zo meldt de brandweer. Er komt veel rook vrij bij de brand en die trekt in de richting van de binnenstad van Hengelo. Inwoners van Hengelo krijgen nadrukkelijk het advies om ramen en deuren te sluiten.

De eerste melding van kwam tegen 1.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag. De brandweer is uitgerukt met acht blusvoertuigen en twee pelotons brandweermensen. Die proberen overslag naar andere delen van het pand te voorkomen en zetten alles op alles om het vuur in te dammen.

Water uit Twentekanaal

Bluswater komt uit het Twentekanaal ter hoogte van het Akzo-terrein aan de Boortorenweg.

Een uur na de eerste melding arriveerde een colonne van ongeveer tien nieuwe brandweerauto’s op het terrein om de brand te bestrijden. Via Twitter vraagt de brandweer om de aankomende hulpdiensten de ruimte te geven.

Afvalbrand 2018

Het is op dit moment nog onduidelijk wat precies de oorzaak en gevolgen zijn van deze brand bij Twence. Op 30 juni vorig jaar kampte Twence ook al met een grote brand. Toen brak er een brand uit in een afvalberg. Twee dagen waren brandweer en Defensie destijds bezig met blussen.

Volledig scherm
© Jack Huijgens | News United
  1. Vader omgekomen zusjes spoorongeval Oss: ‘Hand in hand lagen ze in het mortuarium’
    video

    Vader omgekomen zusjes spooronge­val Oss: ‘Hand in hand lagen ze in het mortuarium’

    De vader van Dana en Liva, de twee zusjes die zijn omgekomen bij het spoorongeluk met de Stint, precies een jaar geleden, heeft vanmiddag tijdens de herdenkingsdienst in Oss iedereen bedankt die aan het monument heeft meegewerkt. Hij stond in een emotionele speech stil bij het verlies van zijn dochters. ,,Soms loop ik naar de kamer in de hoop dat daar twee hele mooie meisjes liggen.’’