Mammoetgraskweker Marc van Kesteren (links) uit Noordwijkerhout werkt samen met Hein Stam en Gert van Buren (rechts) van het Zoetermeerse bedrijf Dutch Plant Force.
Volledig scherm
PREMIUM
Mammoetgraskweker Marc van Kesteren (links) uit Noordwijkerhout werkt samen met Hein Stam en Gert van Buren (rechts) van het Zoetermeerse bedrijf Dutch Plant Force. © Peter Franken

Hein en Gert kweken ‘wondermiddel’ tegen stikstof: ‘Kan oplossing zijn voor boeren’

Het houdt veel stikstof vast, helpt de bodem reinigen én je kunt het op heel veel manieren slim verwerken. Met hun ‘wondermiddel’, mammoetgras, wil Dutch Plant Force (ook) het Groene Hart ‘veroveren’.

24 reacties

 • P Hendriksen

  2 maanden geleden
  Bangmakerij is een verdienmodel geworden. Eerst corona ,nu weer stikstof en klimaat. Heeft iemand zich ooit afgevraagd wie er achter zitten ? Pagina grote advertenties van extinction in week ,maand en dagbladen. Hoe komt zo'n marginale sekte aan zoveel geld ?
 • Nicole Beumers

  2 maanden geleden
  @Jan Vissenberg, goed lezen: mammoetgras betekent dat de koeien weg zijn. Je zou deze ontwikkeling dan juist moeten toejuichen? Mooie oplossing voor boeren die ook boer willen zijn zonder koeien!
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Jan Vissenberg,de medicijn vervuiling vindt vooral plaats door menselijke medicijnen. In Nederland worden circa 6x zoveel medicijnen verkocht voor mensen dan voor de veestapel. De meesten medicijnentekort worden gevonden bij afvoer van gefilterd rioolwater. De rioolwaterzuivering haalt de medicijnresten er niet uit.
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @Erik Van der Starre. Dat hoeft dus helemaal niet. Er ligt gewoon een wetenschappelijk plan dat je de stikstofuitstoot naar beneden kan krijgen zonder gigantisch in te grijpen in de veestapel. Er wordt al jaren geopperd om meer vanggewassen te gebruiken, en dieren meer op het land te laten lopen i.p.v. in de stal omdat door allerlei vage regeltjes gunstiger is.
 • jan vissenberg

  2 maanden geleden
  Ja hoor. Hier grijpen de boeren weer aan vast. Dit is geen oplossing voor ammoniak, de overbemesting met daardoor de watervervuiling, de medicijnen vervuiling van het water door de veehouders, de vervuiling door de pesticiden. De enige oplossing is minder vee. Per dag worden er 1,7 miljoen dieren geslacht! Stop met dat verdedigen van de boeren industrie!