Het kantoor van strafrechtadvocaat Peter Plasman heeft een etalage ingericht als eerbetoon aan collega Derk Wiersum. Wiersum werd bij zijn huis in Amsterdam geliquideerd.
Volledig scherm
Het kantoor van strafrechtadvocaat Peter Plasman heeft een etalage ingericht als eerbetoon aan collega Derk Wiersum. Wiersum werd bij zijn huis in Amsterdam geliquideerd. © ANP

Helers auto's zaak Derk Wiersum aangehouden

Er zijn twee nieuwe aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. De twee mannen worden ervan verdacht de helers te zijn van de auto’s die gebruikt zijn bij de moord, meldt een woordvoerder van de politie. Ze zijn verhoord en inmiddels weer vrijgelaten.

  1. Verdronken Marcin zei als laatste tegen zijn vrouw: ‘Ik moet ophangen, er zijn kinderen in nood’

    Verdronken Marcin zei als laatste tegen zijn vrouw: ‘Ik moet ophangen, er zijn kinderen in nood’

    De crowdfundingactie voor de in Julianadorp omgekomen Poolse seizoensarbeider Marcin, die verdronk toen hij drie kinderen uit zee redden, is een succes. Het geld stroomt binnen. Marcin had zijn vrouw in Polen aan de lijn toen hij in de gaten kreeg dat er kinderen in nood waren. ,,Het laatste wat hij tegen zijn vrouw zei, was: ‘Er is iets aan de hand met kinderen in het water, ik moet ophangen’.”