Volledig scherm
Het kantoor van strafrechtadvocaat Peter Plasman heeft een etalage ingericht als eerbetoon aan collega Derk Wiersum. Wiersum werd bij zijn huis in Amsterdam geliquideerd. © ANP

Helers auto's zaak Derk Wiersum aangehouden

Er zijn twee nieuwe aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. De twee mannen worden ervan verdacht de helers te zijn van de auto’s die gebruikt zijn bij de moord, meldt een woordvoerder van de politie. Ze zijn verhoord en inmiddels weer vrijgelaten.

Wiersum was advocaat van kroongetuige Nabil B. in de zaak tegen de criminele organisatie van Ridouan Taghi. Hij werd 18 september geliquideerd voor zijn huis in Amsterdam.   

Vorige week toonde Opsporing Verzocht beelden van drie gestolen voertuigen die door de daders zijn gebruikt om Wiersum te observeren. De twee verdachten konden worden opgepakt door 37 tips die na de uitzending binnenkwamen bij de politie. Ook heeft de politie nu een beter beeld van de gebruikers van de drie voertuigen.

Op 1 oktober werd de eerste verdachte aangehouden in de zaak. Over diens identiteit is niets bekend. De vermoedelijke vluchtauto, een witte Opel Combo, werd in Almere gevonden. 

Volledig scherm
Mensen leggen bloemen bij het kantoor van de doodgeschoten advocaat Derk Wiersum. © ANP