De Westlandse trouwambtenaar Henk Mes, vorig jaar in actie bij het voltrekken van het huwelijk van zijn dochter en haar partner.
Volledig scherm
PREMIUM
De Westlandse trouwambtenaar Henk Mes, vorig jaar in actie bij het voltrekken van het huwelijk van zijn dochter en haar partner. © Patricia Bollen

Henk (72) sloot zo'n 200 huwelijken, maar is nu te oud: ‘Gênante vorm van leeftijdsdiscriminatie’

Een opa die je huwelijk sluit. Of een oude tante die schijnbaar uit de losse pols met grappige anekdotes strooit. In veel gemeenten kunnen zeventigers of tachtigers voor een dag worden benoemd tot trouwambtenaar, maar Westland wil een leeftijdslimiet invoeren. Volgens de wethouder zouden ouderen teveel fouten maken. ,,Dat is een gênante vorm van leeftijdsdiscriminatie. En nog feitelijk onjuist ook.”

1 reactie

  • Marjan Bos

    2 maanden geleden
    Wat een belachelijke veronderstelling!! Niet ieder mens is gelijk...maar ja als 58 jarige wordt je ook niet meer aangenomen...idioot eigenlijk...ik dacht dat er overal zoveel personeel tekort is....schijnbaar niet dus!!!
  1. Dataroof GGD kan Staat duur komen te staan: stichting eist bij rechter in totaal 3 miljard euro

    Dataroof GGD kan Staat duur komen te staan: stichting eist bij rechter in totaal 3 miljard euro

    Met een megaclaim die kan oplopen tot 3 miljard euro wordt de Nederlandse Staat voor de rechter gesleept vanwege een grote roof van privégegevens uit de computersystemen van de GGD’en in 2021. Stichting ICAM, de organisatie achter de massaclaim, overhandigt dinsdag dagvaardingen aan 35 instanties, waaronder het ministerie van Volksgezondheid, de landelijke GGD GHOR Nederland, regionale GGD’en, veiligheidsregio’s en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam.