Bloemen en foto's op de Thorbeckelaan waar een 19-jarige scooterrijdster om het leven kwam na een botsing met een auto.
Volledig scherm
PREMIUM
Bloemen en foto's op de Thorbeckelaan waar een 19-jarige scooterrijdster om het leven kwam na een botsing met een auto. © Frank Jansen

Herdenking voor omgekomen Sophie: ‘Het waren wel negentien mooie jaren’

Zondagmiddag. Jonge mensen bij hockeyclub HDS. Mooi, goed gekleed zoals jonge mensen dat horen te zijn. Maar in plaats van uitgelaten de wereld te becommentariëren, elkaar uit te dagen, te lachen zoals alleen kan als je jong bent, huilen zij. Een beeld dat niet hoort. Natuurlijk niet. Het hoort ook niet dat een meisje van 19 doodging, door een stom scooterongeluk. 

1 reactie

 • Ab Doorzon

  1 maand geleden
  Een treurig bericht, waarin een slachtoffer van een noodlottig ongeval desondanks een mooi gezicht krijgt. Wat kun je dan nog anders dan alle familie en vrienden van Sophie heel veel sterkte toewensen.
 1. Cultuuromslag bij studentenverenigingen: ‘Iedereen is er in ieder geval heel erg mee bezig’
  PREMIUM
  Met video

  Cultuurom­slag bij studenten­ver­e­ni­gin­gen: ‘Iedereen is er in ieder geval heel erg mee bezig’

  De introductieweek voor nieuwe studenten in Groningen, de KEI-week, is dit jaar weer als vanouds drukbezocht. Corona speelt het onderwijs en verenigingsleven voor het eerst in jaren helemaal geen parten. Sowieso lijkt er een nieuwe wind te waaien door de noordelijke stad. Want de veelbesproken studentenverenigingen zeggen druk te zijn met een cultuuromslag naar een veilige omgeving voor iedereen.