Volledig scherm
PREMIUM
Bloemen bij de woning in de Bilderdijkstraat in Breda. Maandag een week geleden kwam in deze woning de 15-jarige Megan om het leven. Een 16-jarige jongen zit op vast op verdenking van moord of doodslag. © Gerlach Hochstenbach

‘Het feit dat iemand anders besluit dat je kind dood moet, is onverteerbaar’

Jack Keijzer weet uit persoonlijke ervaring wat de ouders van de 15-jarige Megan uit Breda, die een week geleden om het leven kwam, meemaken. Hij weet als geen ander wat het is om een kind te verliezen. “Je kunt het je niet indenken dat je je kind nooit, nooit, nooit meer te zien krijgt.” 

Toen Jack Keijzer vorige week maandag hoorde van het drama dat zich die middag in Breda had voltrokken, kreeg hij de tranen in zijn ogen. “Zoiets betrek je uiteraard op jezelf. Dergelijk nieuws komt bij veel mensen aan als een schok, maar ze gaan snel weer tot de orde van de dag. Logisch. Maar bij mij, bij anderen van wie ook een kind door geweld om het leven is gebracht, blijft nieuws zoals dat uit Breda natuurlijk veel langer hangen. Ik weet door wat voor hel die ouders nu gaan.”

  1. Extra bewaking gevangenis Vught vanwege toename verdachten zware delicten

    Extra bewaking gevangenis Vught vanwege toename verdachten zware delicten

    Justitie en politie hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen rond de gevangenis in Vught. De reden hiervoor is een fikse toename van het aantal verdachten van zware misdrijven dat in Vught is ondergebracht, vooral in de extra beveiligde inrichting (EBI) die deel uitmaakt van het complex. Vanaf vandaag wordt de speciale bewakingseenheid van de politie ingezet, die gebouwen en locaties beveiligt waarvoor een verhoogde dreiging geldt.