Het geld is op, en dus verliest dit dorp tweederde van zijn bruggen: ‘Alsof we er hier niet toe doen’

Met videoHet kloppend hart van het Groningse Pekela bloedt. Liefst 21 van de 34 bruggen over het Pekelderdiep, het kanaal dat de gemeente doorsnijdt, dreigen te verdwijnen. De reden, zoals wel vaker hier: geldgebrek. Het voedt de gedachte onder de inwoners dat niemand naar ze omkijkt. ,,Alsof we er hier niet toe doen.”

12 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Ook in het Groene Hart worden scholen gesloten als er te weinig leerlingen zijn.
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  @Andre Eggerding: er zijn veel extra kosten in Pekela, die NIET door de overheid worden overgenomen, te maken met o.a. AZC en de gevolgen daarvan. De militairen zaten al in een buitengebied, vlak bij Doorn, maar wél centraal. Dan naar Vlissingen moeten is als een straf. Je kan niet alles voor een habbekrats regelen, maar dat is precies wat Den Haag deed. Het leeuwendeel naar de Randstad, de rest wat kruimels. Als de logistiek bovengronds maar íets leek op die ondergronds was er geen probleem.
 • R. Gerritsen

  2 maanden geleden
  Tja Pekela, Groningen. Daar is kennelijk niemand in geïnteresseerd!
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Yvonne Dijk,gemeente heeft gefaald bij het onderhoud. Wij hebben ook veel bruggen in onze gemeente. Elke jaar staat er op de begroting een post onderhoud.
 • Yvonne Dijk

  2 maanden geleden
  Buiten de Randstad bestaat er geen Nederland waar in geïnvesteerd moest worden. Zie de rapporten over decennialange verwaarlozing.