Op deze plaats op landgoed De Moeren zouden in mei 1940 de lichamen begraven zijn van een Zunderts echtpaar dat zich daar van het leven beroofde.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze plaats op landgoed De Moeren zouden in mei 1940 de lichamen begraven zijn van een Zunderts echtpaar dat zich daar van het leven beroofde. © René Schotanus/Pix4Profs

Het mysterie van landgoed De Moeren: ‘De lichamen liggen hier nog in het bos’

Net na de capitulatie voor de Duitsers worden op een Klein-Zunderts landgoed twee lijken gevonden. Man en vrouw, zelfmoord, concluderen de ontdekkers en begraven de lichamen ter plekke. Ze liggen er nog, gaat het verhaal na ruim tachtig jaar. Het mysterie van De Moeren.

  1. ‘Walgelijk’ filmpje met racistische uitspraken schaadt vertrouwen: ‘Tegen deze politie moeten we opkijken?’
    PREMIUM

    ‘Walgelijk’ filmpje met racisti­sche uitspraken schaadt vertrouwen: ‘Tegen deze politie moeten we opkijken?’

    Politiemensen die samen naar buiten traden om racisme van collega's aan de kaak te stellen, vrezen dat échte veranderingen uitblijven. De politieleiding bezweert het tegendeel. Voor Nederlanders met een migratieachtergrond is het uitgelekte filmpje de zoveelste klap in het gezicht. ,,Het gedrag dat ik hier zie, is gedrag dat ik eerder bij een hooligan zou verwachten dan bij de personen die de wet dienen te handhaven.”