Volledig scherm
© Videostill

Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.

Misdaadverslaggever Victor Schildkamp praat ons bij over de zaak-Patricia de Oliveira Santos, het slachtoffer van de zogenoemde ‘abortusmoord’ in Diemen. We spreken ook met juridisch adviseur Maroua Bensalah die de 19-jarige Daniël Buter bijstaat. Buter blijkt de Nederlandse nationaliteit niet te hebben.

Zussen Jacqueline en Marjan Eckhardt doen mee aan de Noordkaap Challenge en reizen af naar de noordelijkste punt van Europa. Advocaat André Seebregts steunt de Nederlandse IS-vrouwen in hun strijd om terug te keren naar Nederland. Zij stappen naar de allerhoogste rechter.

Tot slot skypen we met Lenneke Feenstra van Bomenverhuur Utrecht over de laatste kersttrend: een kerstboom huren in plaats van kopen.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes

  1. LIVE: 102.000 namen Holocaust-slachtoffers worden voorgelezen in Westerbork. Luister hier mee

    LIVE: 102.000 namen Holocaust-slachtof­fers worden voorgele­zen in Westerbork. Luister hier mee

    In herinneringscentrum Kamp Westerbork in Drenthe worden vanaf woensdag 22 januari om 17 uur zes dagen en vijf nachten lang de namen voorgelezen van de 102.000 Nederlanders die in de Tweede Wereldoorlog werden vermoord in of gedeporteerd naar Auschwitz, Sobibor, Theresiënstadt, Bergen Belsen en andere vernietigingskampen. Het voorlezen is op deze nieuwssite live te volgen en duurt tot 27 januari. Op die dag - 75 jaar na de bevrijding van Auschwitz - wordt de holocaust internationaal herdacht.