De temperatuur van een cv-ketel wordt lager gezet, om gas te besparen.
Volledig scherm
PREMIUM
De temperatuur van een cv-ketel wordt lager gezet, om gas te besparen. © ANP / ANP

Het staat er echt - 4,63 euro voor een kuub gas - waarom zijn de prijsverschillen zo groot?

Een grote groep bestaande klanten van Eneco heeft de pech dat voor hen per 1 oktober een nieuw gastarief is vastgesteld: nog nooit was het zó hoog en misschien wordt het dat ook wel niet meer. Nieuwe klanten wordt een nóg veel hoger tarief voorgeschoteld: 4,63 per kuub gas.

17 reacties

 • D E Loeff

  2 weken geleden
  De gasbeurs staat vandag op €1,629 netto. Dat is inclusief alle opslagen en btw € 2,397. De gemiddelde stroomprijs is op dit moment inclusief opslagen € 0,478. Deze hoge prijs komt vandaag door weinig zo'n en wind. Morgen kan het weer lager zijn. Vorige week vrijdag tussen de middag € 0,00. Wie worden nu opgelicht. Het is wel even werk, maar iedere morgen kijken naar deze prijzen en hier rekening meehouden. Er zijn energieleveranciers die de dagelijkse beursprijzen volgen.
 • Timo Cleton

  2 weken geleden
  Maar de nederlandse bevolking wil geen windmolenparken op zee en geen zonneparken want er is altijd wel iemand die er 50km verderop last van heeft. De andere kant van het verhaal is dat je heel erg afhankelijk bent van andere leveranciers waarvan we nu het resultaat zien. Iedereen blij nu?
 • HJ Veltkamp

  2 weken geleden
  @Yvonne Veld. Het antwoord is eenvoudig. Bijna iedereen heeft belang bij deze oorlog. De VS die veel meer wapens verkopen. Ook de grote graanhandelaren vinden het prima. Met graan van €400/ton valt meer te verdien dan €200/ton. De groenen vinden de hoge energieprijs prima. Iedereen aan de "groene" energie. China vind het prima. Zij hebben goedkope energie en zijn dus zeer concurrerend tegen de EU fabrieken. Alle NAVO generaals vinden zichzelf weer super belangrijk. Enz enz
 • jan voogt

  2 weken geleden
  4,63is natuurlijk nog steeds spotgoedkoop,4,63 voor 1000 liter gas,betaal voor de diesel 2000 euro voor 1000liter
 • Fenny Boer

  2 weken geleden
  Hoe kan de ene leverancier 1,99 per kuub vragen en een ander 4,63 voor hetzelfde gas? Je kan ook niet zo even switchen, hier wordt gewoon gigantisch misbruik gemaakt van de situatie want je moet toch verwarmen of je wil of niet.