Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Het terrorisme is onder ons: tijd om het gevaar van extreemrechts onder ogen te zien

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

7 reacties

 • D Pit

  1 jaar geleden
  Niet verbazingwekkend om te zien in de reacties hieronder dat het probleem inderdaad behoorlijk groot is. Alleen al de wonderlijke gedachte dat het huidige Nederlandse of Europese beleid links zou zijn. 1 van de beste aanwijzingen voor extreemrechtse sympathieën is het continu verwijzen naar huidig of Europees beleid als links. Tja klimaat, Corona, Oekraïne, het zijn ook best complexe tijden. En complexe tijden zorgen vaker voor extreme “wij” sentimenten
 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  Kijk liever naar de oorzaak van het feit dat veel mensen geen vertrouwen meer hebben in de democratie en de rechtstaat. Een regering die liegt en bedriegt en die (als men ter verantwoording wordt geroepen) ineens geen ‘actieve herinneringen’ meer heeft. Of een regering die een referendum verbiedt als de uitslag hen niet zint. En zo kan ik doorgaan. Hoe moet je daar je vertrouwen aan geven?
 • Henk Gieteling

  1 jaar geleden
  Eus, Fijn dat jij het nieuws altijd - in mijn ogen- goed duidt. Of de dreiging links of rechts genoemd wordt lijkt mij bijzaak. Ondemocratische groeperingen goed in de peiling houden, dat is wat nodig is. Kritisch afgeven op de overheid kan in ons land en is vaak terecht, maar laten we daarin niet doorschieten en daarmee onze vrijheid verkwanselen. Want als we daarmee ventjes als Bolsenaro, Beaudet, of Poetin in het zadel helpen.....de AIVD verhoede dat.
 • C Hijkoop

  1 jaar geleden
  Er bestaat een groep mensen die niet tot extreemrechts behoort, maar onze rechtsstaat zo langzamerhand wel met een korrel zout neemt. Daar behoor ik zelf toe, en dat heeft te maken met het gevoel dat er geen consequenties lijken te bestaan voor ambtelijke en politieke veroorzakers van ellende als het toeslagenschandaal, mondkapjesdeals, etc. Dit vormt een contrast met het lik-op-stukbeleid dat de burger ontvangt. Ik weet verder ook niet welke middenpartij nog geloofwaardigheid over heeft.
 • H.M. Toering

  1 jaar geleden
  Alles heeft een prijs in het leven en uiteindelijk gaan we er allemaal voor betalen, Links of rechtsom.