Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Het voordeel van een kind hebben: uitleggen dat je altijd afscheid moet nemen van een ballon

Lekker MakkelijkNynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst schrijven per toerbeurt over zaken die het leven van jonge ouders gemakkelijker moeten maken. Een kind hebben betekent ook dat je af en toe moet uitleggen dat ballonnen stukgaan en dat overal ter wereld ‘la la la la la’ wordt gezongen, ontdekt Hanneke.

De dochter huilt want ze heeft haar kleine teen aan de stoelpoot gestoten toen ze voorbij de tafel rende. Ze zit op mijn schoot en wijst verbaasd en kwaad naar haar pijnlijke teen. Na een aantal kusjes vertel ik dat over de hele wereld mensen hun kleine teen stoten aan stoelpoten, tafelpoten, stenen en paaltjes. Dat er op dit moment aan de andere kant van de wereld ook iemand huilt vanwege die kleine teen. Dat dat is wat ons mensen bindt: dat we allemaal weleens met onze kleine teen achter iets zijn blijven haken en toen hinkelend en vloekend en huilend een paar minuten door het leven zijn gegaan.

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive care-afdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.