Iemand krijgt een boosterprik.
Volledig scherm
Iemand krijgt een boosterprik. © ANP

Het ‘zusje’ van omikron wint wereldwijd pijlsnel terrein (maar wat het virus daar aan heeft?)

Een subversie van omikron – genaamd BA.2 – wint in steeds meer landen terrein. Data uit Denemarken, waar BA.2 al voor de helft van de nieuwe besmettingen zorgt, wijzen niet op meer ziekenhuisopnamen.

17 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Er is geen coronacrisis meer maar een zorgcrisis, veroorzaakt door de liberale hebzucht.
 • R Peters

  1 jaar geleden
  Henk hartog@geeft hetzelf al aan,"wat de wappies". Veel ellende door mijn werk gezien wat betreft corona. Doden, mensen die door long covid nog steeds benauwd zijn (ook jonge mensen) en daarom nog niet aan het normale leven kunnen deelnemen, thuiszorgpersoneel dat zich bij 5 graden of kouder buiten staat om te kleden ivm covid en daarom ook bv longontsteking oploopt en al die gezinnen die iemand moeten missen door covid en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit is echt geen griepje!!
 • Arend van Faassen

  1 jaar geleden
  Henk Hartog, kan je die vele landen even noemen? Ik heb gelezen dat Spanje het overweegt, dus dat land is nog niet zover, maar verder? Of is dit weet zo'n staaltje van ik gooi het maar in de groep, misschien trappen ze er in.
 • Albert Rougoor

  1 jaar geleden
  Corona een griepje, ik wou dat ik met deze gedachtengang mee kon gaan. Maar als bij een verzorgingshuis een derde sterft door Corona, is dat heel heftig. Dat is bij een griepje nog niet voorgekomen. Gelukkig bouwen we immuniteit op en krijgen we corona onder controle. Dus laten we het niet bagatelliseren.
 • bernadet van rijswijk

  1 jaar geleden
  Dit soort acties zullen we blijven houden zolang de zorg geprivatiseerd blijft, In de periode dat het verplichte ziektekostenverzekering en de particuliere apart waren, zijn er luxe eenpersoonskamers gecreeerd die dus eigenlijk mede door de particulieren bekostigd werden. Deze kamers hadden dus nu voor echte kwetsbare mensen met heftige bijverschijnselen van het virus benut kunnen worden. Dat deze wegbezuinigd is ligt niet aan de burgers maar de verantwoordelijk is het denkpatroon van de vvd.
 1. Geneyro zag een serval op TikTok en heeft er nu een als huisdier: ‘Dat ze mijn jas heeft versnipperd hoort erbij’
  Met video

  Geneyro zag een serval op TikTok en heeft er nu een als huisdier: ‘Dat ze mijn jas heeft versnip­perd hoort erbij’

  Geneyro zag een serval op TikTok en besloot: die moet ik hebben. Een paar maanden voor het verboden wordt om het roofdier als huisdier te houden, heeft hij er eentje aangeschaft. Dat ze in een week tijd zijn jas en telefoon al heeft vernield, neemt hij voor lief. Bij Stichting AAP zijn ze minder enthousiast over de vele TikTok-servals. Jaarlijks moeten zij er tientallen opvangen.
  Vlissingen