Volledig scherm
© Videostill

Hete zomerhits en hittegevolgen voor de natuur in De Ochtend Show to go

Op woensdag 24 juli zijn boswachter Jacques van der Neut en Qmusic-dj Wim van Helden te gast in De Ochtend Show to go. De show wordt gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens en Manuel Venderbos en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.

Het is heet in Nederland en als we de berichten mogen geloven, wordt het de komende dagen alleen maar warmer. Boswachter van de Biesbosch, Jacques van der Neut, komt vertellen over de gevolgen van deze hitte voor onze flora en fauna.

Ook te gast is Qmusic-dj Wim van Helden. Met hem bespreken we de Top 500 van de Zomer. Deze lijst met de lekkerste zomerhits is van maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli te horen op Qmusic.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

  1. Besluit komst mariniers staat nog steeds, aldus staatssecretaris na ‘koel’ gesprek

    Besluit komst mariniers staat nog steeds, aldus staatsse­cre­ta­ris na ‘koel’ gesprek

    Staatssecretaris Barbara Visser (VVD, Defensie) heeft vanochtend in Middelburg niets willen zeggen over hoe groot de kans is dat de marinierskazerne alsnog naar Vlissingen komt. Vorige week was er sprake van dat de mariniers mogelijk in een kazerne bij Apeldoorn zouden worden gehuisvest. Na een gesprek van een uur op het Zeeuwse provinciehuis bleef ze erbij dat het besluit dat in 2012 is genomen, nog steeds staat. Wethouder Albert Vader van Vlissingen omschreef de sfeer tijdens het gesprek met de staatssecretaris als ‘koel’.