Heet, heter, heetst. Het record is verbroken.
Volledig scherm
Heet, heter, heetst. Het record is verbroken. © Shutterstock

Hitterecord van 38,6 graden verbroken in Gilze-Rijen

Het is sinds 1944 niet meer zó warm geweest als vandaag. Het hitterecord van 38,6 graden Celsius, dat op 23 augustus 1944 werd vastgelegd door een huisarts in Warnsveld (bij Zutphen), is verbroken. Om 15.00 uur uur werd het in Gilze-Rijen 38,8 graden. 

 1. Nederlander (18) dood gevonden in België, kwam eerder in opspraak door berucht Snapchatfilmpje
  mogelijke afrekening

  Nederlan­der (18) dood gevonden in België, kwam eerder in opspraak door berucht Snapchat­film­pje

  Op een oever van de Schelde in België is zaterdag het lichaam van een Nederlander gevonden. Het gaat om de 18-jarige Rodinho Breinburg uit Amsterdam. Hij is mogelijk slachtoffer van een afrekening in het criminele milieu, bevestigen bronnen. Breinburg kwam eerder landelijk in opspraak toen hij een filmpje op Snapchat plaatste waarop hij lachend een oudere man vanaf een scooter van zijn fiets trapt.
 2. Timo kan na 114 telefoontjes met één prik op vakantie: ‘Door simpel trucje krijg ik nu Janssen’
  PREMIUM
  7

  Timo kan na 114 telefoon­tjes met één prik op vakantie: ‘Door simpel trucje krijg ik nu Janssen’

  Blijdschap alsof je een festivalticket hebt bemachtigd. Zo moet het voor sommige bellers gevoeld hebben nadat ze wél succes hadden bij het woensdag geopende nummer voor het Janssen-vaccin. De 21-jarige Timo van der Velden uit Vlijmen kreeg na 114 keer bellen eindelijk iemand te pakken en kon met een slim trucje in het keuzemenu een afspraak maken voor het vaccin waar een stormloop op is.