Het overleden reekalfje van 4 maanden.
Volledig scherm
Het overleden reekalfje van 4 maanden. © Lex Knoops

Hoe een opgefokte hond een reekalfje van 4 maanden grijpt: ‘Ik stond machteloos’

In de armen van boa Lex Knoops stierf afgelopen woensdag een reekalfje van vier maanden dat was gebeten door een opgefokte hond. Elke eigenaar heeft de plicht dat te voorkomen, vindt hij. Onmogelijk denkt deskundige Sacha Gaus. ,,Dit soort incidenten zijn onvermijdelijk.’’

11 reacties

 • Frank Appels

  2 jaar geleden
  Hond doet zelfde als de Wolf. Alle honden los in het bos. Scheelt een hoop werk voor de jagers, en een stervent dier is goed voor de biodiversiteit. Oja en af en toe word er een hond door een bosvarken gepakt, goed voor de dierenartsen.
 • B Zieleman

  2 jaar geleden
  Losloopgebieden in het bos sowieso verbieden en loslopende honden sowieso! Mijn piepkleine 13-jarig hondje (aangelijnd!) werd een aantal weken geleden gelanceerd door een plots aanstormende loslopende labrador, die voor geen meter luisterde. Mijn hondje vloog boven mijn hoofd langs en ik kon hem in de gauwigheid niet vangen, maar de val brak wel door mijn handen. Het bazinnetje keek niet op of om, maar zat een niet-luisterende labrador op haar manier te "commanderen" en liep gewoon door. Bah!
 • Gertrude van Voorden

  2 jaar geleden
  Niet alleen in bosgebieden en niet alleen reetjes. In mijn eigen woonwijk en aangelijnd sta ik regelmatig doodsangsten uit voor agressieve pitbulls, die als ze los zouden schieten mijn 5 mnd oude pup aan zouden vliegen. De ene eigenaar is zich er goed van bewust en we wisselen enkele blikken uit hoe een confrontatie te vermijden. Anders een nieuwe hond waarvan de eigenaar vond dat ik maar door moest lopen. Ik vrees de dag dergelijke hoog risico honden in losloopgebied tegen te komen.
 • HJ Veltkamp

  2 jaar geleden
  Dit is natuurlijk gedrag van de hond. Wolf doet het niet anders. Met de nieuwe wet moeten dieren hun natuurlijke gedrag kunnen tonen. Honden aanlijnen om dit te voorkomen is dus gewoon mishandeling van de hond. Dat er door alle nieuwe wetten en daarmee de bescherming van de roofdieren zoals wolven, honden, katten roofvogels enz weinig dieren over blijven moge duidelijk zijn.
 • K. van Venen

  2 jaar geleden
  Als het een wolf was geweest.....