De wolf die Patrick van Bakkum vastlegde
Volledig scherm
PREMIUM
De wolf die Patrick van Bakkum vastlegde © Patrick van Bakkum

Hoe groot is de kans dat de wolf toch een mens pakt?

Boeren omheinen hun weilanden met speciale rasters, in de hoop dat de wolf wegblijft van het vee. Maar hoe groot is het risico dat mensen lopen bij een ontmoeten met een wolf?

5 reacties

 • Lorenzo Smening

  2 maanden geleden
  @ Ingrid Hens. Het artikel waarnaar u verwijst is 'gekleurd' en ook geen (wetenschappelijk) onderzoek. De organisatie agractie, waar uw link naar verwijst, is ook alles behalve objectief. De bronvermeldingen verwijzen slechts naar websites en niet naar bronnen.
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  De kans dat een wolf mensen gaat pakken is heel wat kleiner dan dat mensen tegenwoordig elkaar te grazen nemen in deze normloze en gewelddadige maatschappij! Hoeveel mensen komen er bovendien jaarlijks niet om in het verkeer door asociaal rijgedrag, alcohol, drugs, lachgas, door rood rijden of door het kijken op smartfones en iPads? In ieder geval meer dan dat 17 miljoen Nederlanders ooit met zijn allen een wolf in de vrije natuur zullen waarnemen!
 • Ingrid Hens

  2 maanden geleden
  Ik vind dit een gekleurd artikel. Om een ander beeld te krijgen raad ik het essay (mini-onderzoek, onderbouwd met bronnen) aan van A. Muller. Wij(s) met wolven. https://agractie.nl/wp-content/uploads/2022/09/Wijs-met-wolven_Essay-A.-Muller.pdf?fbclid=IwAR0dTwYdCpmOBku8Ovh6KuQ1RWRknCD7OVRMiGbrpFjvMUcdHmm72JRBobM
 • K van Venen

  2 maanden geleden
  Meer mensen worden aangevallen door honden. Geef de wolf de ruimte,ze horen er gewoon bij.
 • Henk Bartelds

  2 maanden geleden
  Las een artikel over een groep fotografen die een wolf van dichtbij fotografeerden. Dat is vragen om moeilijkheden. Zodra wolven weten dat mensen niet gevaarlijk zijn, zullen ze niet meer vluchten, maar een keertje eentje willen oppeuzelen. , .
 1. Surprisestress? Met deze tips ben je binnen no-time klaar
  PREMIUM
  Met video

  Surprise­stress? Met deze tips ben je binnen no-time klaar

  Knoeien met liters behanglijm voor een papier-machécreatie, uren knip- en plakwerk zonder fraai resultaat of klungelen met een bouwwerk dat nog voordat het is uitgepakt uit elkaar valt. En dan staat er nog geen letter op papier voor het bijbehorende sinterklaasgedicht. Surprises maken gaat té vaak gepaard met onnodige stress en frustraties, vindt ‘surpriseprofessor’ Rolf Hut. ,,Met simpele dingen die je in huis hebt, kom je al een heel eind.”