Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Hoe groot je sportbroek is maakt toch niks uit?

columnNynke de Jong schrijft deze week elke dag over wat haar bezighoudt.

In de Nike-winkel in Londen staat een paspop met - voor een paspop - ongewone vormen. Het is een plussize model, en ze draagt een sportpak uit de nieuwe plussize- lijn. De Hollandse ophef hierover kwam vooral lekker op gang toen Caroline Tensen en Olcay Gulsen bij RTL Boulevard het eigenlijk niet vonden kunnen. Dit was wel een heel grote maat. Zijn vrouwen met zo’n figuur wel fit genoeg om te sporten? Moeten zulke grote vrouwen wel zulke strakke kleren aantrekken?

Godzijdank was daar Peter R. de Vries, die het probleem van Caroline en Olcay niet snapte.

Het was een prachtig voorbeeld van oud versus nieuws. De dames aan de desk, als vertegenwoordigers van het oude schoonheidsideaal. Vrouwen in eeuwig gevecht met de weegschaal; ieder stom dieet geprobeerd. Die konden zich gewoon niet voorstellen dat je dit zou willen. Dat je, met fikse rondingen, in strakke sportkleren zou willen lopen. En dat je aan je lijf kunt werken, niet omdat je per se wilt afvallen, maar omdat je fitter wilt worden.

  1. LIVE | Rookbommen gegooid bij intocht Sint in Den Bosch: 'Schaam je kapot!’
    PREMIUM

    LIVE | Rookbommen gegooid bij intocht Sint in Den Bosch: 'Schaam je kapot!’

    Demonstranten voor en tegen zwarte piet lieten vandaag luidkeels van zich horen tijdens de intocht van Sinterklaas in Den Bosch en zorgden voor een grimmige sfeer. Pro-pietengroepen scandeerden ‘Schaam je kapot!’ naar het Kick Out Zwarte Piet-vak en er werden rookbommen gegooid. In de Brabantse hoofdstad zijn een paar honderd agenten op de been, onder wie leden van de Mobiele Eenheid. Er is één aanhouding verricht toen iemand een steen naar een politiebus gooide