Volledig scherm
PREMIUM
UTRECHT-Fietsenstalling Stationsplein Utrecht: grootste ter wereld. © Angeliek de Jonge

Hoe je je fiets terugvindt in de Utrechtse megastalling (en 7 andere feitjes)

De fonkelnieuwe megastalling bij Utrecht Centraal, de grootste ter wereld, dient als lichtend voorbeeld voor alle andere fietsenstallingen die in Nederland nog op de planning staan. Wat ’m zo speciaal maakt? Onder meer: een vloer als schuurpapier.

Hoewel de stalling met 12.656 parkeerplekken vandaag pas officieel openging, kwamen er de afgelopen tijd al behoorlijk wat geïnteresseerde buitenlandse delegaties langs. Uit Rusland, uit Amerika, uit Australië en natuurlijk ook uit China, waar ze in Peking met hun ‘nine million bicycles’ zo ook hun fietsparkeerproblemen hebben. Allemaal om te kijken naar de nieuwste snufjes in het Utrechtse bouwwerk, en dat zijn er nogal wat. Acht opvallende zaken.

  1. Zes jaar cel voor overval op 82-jarige vrouw die 15 uur in bezemkast werd opgesloten

    Zes jaar cel voor overval op 82-jarige vrouw die 15 uur in bezemkast werd opgesloten

    Drie mannen zijn veroordeeld tot zes jaar cel voor het plegen van een overval op een destijds 82-jarige vrouw. Ze sloten daarbij de bewoonster van de boerderij in De Krim (gemeente Hardenberg) in een krappe bezemkast op. Ze zat daar vijftien uur vast. Volgens het Openbaar Ministerie, dat zeven jaar gevangenisstraf had geëist, was het slecht afgelopen met het slachtoffer als ze nog langer opgesloten had gezeten.