Volledig scherm
PREMIUM
UTRECHT-Fietsenstalling Stationsplein Utrecht: grootste ter wereld. © Angeliek de Jonge

Hoe je je fiets terugvindt in de Utrechtse megastalling (en 7 andere feitjes)

De fonkelnieuwe megastalling bij Utrecht Centraal, de grootste ter wereld, dient als lichtend voorbeeld voor alle andere fietsenstallingen die in Nederland nog op de planning staan. Wat ’m zo speciaal maakt? Onder meer: een vloer als schuurpapier.

Hoewel de stalling met 12.656 parkeerplekken vandaag pas officieel openging, kwamen er de afgelopen tijd al behoorlijk wat geïnteresseerde buitenlandse delegaties langs. Uit Rusland, uit Amerika, uit Australië en natuurlijk ook uit China, waar ze in Peking met hun ‘nine million bicycles’ zo ook hun fietsparkeerproblemen hebben. Allemaal om te kijken naar de nieuwste snufjes in het Utrechtse bouwwerk, en dat zijn er nogal wat. Acht opvallende zaken.

  1. Willem zag als ‘jonge vent’ Derk Wiersum in actie en dacht meteen: Bij hem ga ik solliciteren

    Willem zag als ‘jonge vent’ Derk Wiersum in actie en dacht meteen: Bij hem ga ik sollicite­ren

    De gewelddadige dood van Derk Wiersum is bij strafrechtadvocaten uit heel Nederland als een bom ingeslagen. De 44-jarige raadsman stond bekend als een voorbeeldfiguur en inspireerde met zijn bevlogenheid en tomeloze inzet talloze aanstormende talenten in het strafrecht, onder wie de nu 37-jarige Willem van Vliet. ,,Toen ik hem voor het eerst in actie zag dacht ik: zo moet ik het later ook gaan doen.”