Hoe jongeren de Nederlandse lockdown omzeilen en los gaan in Duitse disco's: ‘Jeugd wil toch ‘party machen’’

Poll + videoDiscotheken en cafés zitten door de gedeeltelijke lockdown in Nederland om 17 uur al dicht, maar dat weerhoudt honderden jongeren er niet van elke week gewoon te feesten. De Duitse discotheken Index in Schüttorf en ZAK in Uelsen verwelkomen de Nederlandse buren maar al te graag. Dat de jongeren eerst getest moeten worden voor ze naar binnen mogen, nemen ze lachend op de koop toe. Wij namen poolshoogte. 

1 reactie

 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Welke busmaatschappij faciliteert dit ?
 1. Stroomnet is vol en dat gaan we merken: wachten op zonnepanelen en één op de drie straten open
  PREMIUM

  Stroomnet is vol en dat gaan we merken: wachten op zonnepane­len en één op de drie straten open

  Door de overgang naar duurzame energie loopt het stroomnet in Nederland vol. Netbeheerders moeten steeds vaker ‘nee’ verkopen als nieuwe bedrijven of scholen een aansluiting aanvragen of zonnepanelen willen leggen. Er is zelfs zo weinig ruimte, dat ook gewone Nederlanders binnenkort moeten wachten als zij thuis zonnepanelen, een warmtepomp of laadpaal willen installeren. Dat zegt grote netbeheerder Alliander.
 2. Tientallen jongeren stappen in Ommen op discobus naar Duitsland: ‘Daar is alles veilig’
  Play
  PREMIUM
  Poll + video update

  Tientallen jongeren stappen in Ommen op discobus naar Duitsland: ‘Daar is alles veilig’

  Burgemeesters uit de Veiligheidsregio IJsselland maken zich zorgen over jongeren die in bussen afreizen naar grote Duitse discotheken, waar tot diep in de nacht gefeest en gedronken mag worden. Zoals Index in Schüttorf en ZAK in Uelsen. Zaterdagavond rijdt zo’n discobus vanaf Dalfsen via Ommen naar Index. Jongeren die instappen zeggen dat ze aan alle regels voldoen.