In 2021 trof de NVWA en de politie al 42 honden aan in de schuur. Dat kreeg amper een vervolg. Maar de gemeente Twenterand grijpt nu wel in.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2021 trof de NVWA en de politie al 42 honden aan in de schuur. Dat kreeg amper een vervolg. Maar de gemeente Twenterand grijpt nu wel in. © Politie

Hoe politie en NVWA faalden rond illegale hondenfokker, maar gemeente nu wel hard ingrijpt

De politie en de NVWA bestempelden White House Bulldogs in Vriezenveen in eerste instantie als illegaal, maar hun poging het bedrijf tot stoppen te dwingen faalde. De gemeente Twenterand grijpt nu wel in. De Duitse eigenaresse moet tienduizenden euro’s aftikken, als de hondenfokkerij niet snel vertrekt. Zelf houdt ze de kaken op elkaar. „U heeft het verkeerde nummer.”

  1. Albergen voelt zich ‘belazerd’ na gedwongen opvang van 300 asielzoekers in door COA gekocht hotel
    PREMIUM
    met video

    Albergen voelt zich ‘belazerd’ na gedwongen opvang van 300 asielzoe­kers in door COA gekocht hotel

    Burgemeester Wilmien Haverkamp van Tubbergen is boos en vindt het ‘bijzonder triest’ dat het kabinet haar heeft ‘overvallen’ met de komst van een azc in Landhotel 't Elshuys in Albergen. Op een ingelaste persconferentie in haar gemeentehuis sprak ze haar verontwaardiging uit over de manier waarop staatssecretaris Eric van der Burg de komst van 300 asielzoekers heeft aangekondigd. ,,We hebben zo’n mooie democratie, waarom wordt dat nu van hogerhand opgelegd?”