Sam Fish baalt dat ze hier met Gay op Flakkee tijdens dodenherdenking geen bloemen mag leggen van de organisatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Sam Fish baalt dat ze hier met Gay op Flakkee tijdens dodenherdenking geen bloemen mag leggen van de organisatie. © Arie Kievit

Homo's mogen geen bloemen leggen bij herdenking, verbijsterde reacties: ‘We zijn gewone mensen’

De homo- en lesbiennegemeenschap op Goeree-Overflakkee mag tijdens dodenherdenking op 4 mei geen bloemstuk leggen op de begraafplaats in Nieuwe-Tonge. De organisatie heeft dat verboden. ,,Het dorp is er niet klaar voor.”

35 reacties

 • Sina Hogeboom

  3 maanden geleden
  Vroeger had je dat niet want wist iedereen niet wie wel of geen Homo was.Je had misschien een vermoeden laten we terug gaan naar de basis.En hou op met de regenboog vlag en dergelijke rose zondag enz. ze vragen er toch zelf om
 • Fred Jansen

  3 maanden geleden
  Makkelijk Hans, maar laat ik het je dan iets duidelijker uitleggen. Het was, is, en zal nooit aan de mens zijn te oordelen, beoordelen en al zeker niet te veroordelen. Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen........ Groet, Fred.
 • Johannes van Dijk

  3 maanden geleden
  Fred Jansen dat is een waarheid als een koe. Maar als je even verder leest in het 3e hoofdstuk van Genesis, lees je dat we God afgevallen zijn, en de duivel toegevallen. Dat is de mens van nu. Jij en ik, wij zijn gevallen mensen. Ver buiten God. dat verklaart deze chaos en wanorde. Wat zonde is, word nu goed gepraat. Wat goed is word nu afgedaan als ouderwets. Kun je mij nog volgen Fred? Nee zeker??
 • Fred Jansen

  3 maanden geleden
  @Hans van Dijk, wie ben jij om in Gods naam mensen uit te sluiten. Voor zover mij bekend zijn wij allen geschapen naar Zijn evenbeeld.
 • Johannes van Dijk

  3 maanden geleden
  En waar is nu het respect voor die mensen, die zich aan Gods woord proberen te houden? De mensen die vast willen houden aan de wetten en richtlijnen in de Bijbel? Moeten we in ons land dan alles maar loslaten, wat normen en waarden betreft? Geloof me, als we zó doorgaan, is het stijgen van de zeespiegel, nog maar een prulletje!
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.