Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

Hond doodgeschoten tijdens wandeling in Limburgs bos: 'Dit is afschuwelijk'

In het Limburgse Hoogbos in de Voerstreek is gistermiddag een hond doodgeschoten. Het baasje van de Duitse herder is verbijsterd en wil andere hondeneigenaren waarschuwen.

Samen met haar twee honden liep de Maastrichtse Margriet Rennenberg gisteren in het Hoogbos. Haar Duitse herder Moos liet ze loslopen, de andere was aangelijnd. ,,Ze liep een stukje vooruit. Dat deed ze wel vaker,'' zegt Rennenberg tegen 1LimburgDan hoort de vrouw ineens twee schoten en hondengejank. Wanneer ze Moos roept, reageert ze niet. Vervolgens hoort ze een auto wegrijden. Haar hond is spoorloos verdwenen. 

De Maastrichtse heeft gisteren en vandaag de hele dag naar haar hond gezocht, maar zonder resultaat. ,,Dit is écht afschuwelijk'', zegt Rennenberg tegen de Limburgse zender.
 ,,Ik vrees dat de jager haar heeft meegenomen. Een tijdje terug heb ik al eens een woordenwisseling met een jager gehad. Dit, omdat ik tijdens het jachtseizoen door het gebied wandelde. Toen werd ik uitgescholden."

Extra alert

Volgens Rennenberg heeft de politie haar eraan herinnerd dat ze haar hond aangelijnd had moeten houden. ,,Dat weet ik ook wel, maar dat wil niet zeggen dat je dan zomaar een hond mag doodschieten.'' Ze denkt niet dat ze haar hond ooit nog terug zal zien, maar hoopt dat andere hondenbezitters door haar verhaal extra alert zullen zijn. ,,Ik moet er niet aan denken dat er nog een hond wordt doodgeschoten."

  1. Peuter en tiener gewond bij schietincident in Helmond
    UPDATE + VIDEO

    Peuter en tiener gewond bij schietinci­dent in Helmond

    In de Molenstraat in Helmond heeft maandagmiddag een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn twee willekeurige slachtoffers gevallen: een 15-jarige fietsster en een 2-jarig meisje raakten gewond. In de Molenstraat is een auto gevonden waarvan de achterruit eruit ligt. In die auto zijn twee kogelgaten gevonden. Er is één verdachte aangehouden, maar die werd later op de avond weer vrijgelaten omdat hij niets met het incident te maken had.